Nieuws

21-09-2016 16:07

Gelderland kiest voor vakantie in 'La Bella Italia'

Volgens een onderzoek van CASAMUNDO is Italië, tot nu toe, het meest populaire vakantieland onder Gelderlanders in 2016. De online vakantiehuizenspecialist inventariseerde onder haar klanten de meest populaire vakantiebestemmingen van de inwoners van alle Nederlandse provincies. Uit de gegevens van het online platform blijkt dat 26% van alle boekingen uit Gelderland, Italië betreft.

CASAMUNDO, een van de grootste spelers op de online vakantiehuizenmarkt, onderzocht aan de hand van de huidige boekingsdata welke landen dit jaar het meest favoriet zijn onder de inwoners van Gelderland en de overige Nederlandse provincies. Net als vorig jaar, staat Italië bovenaan in de top vijf en heeft zelfs aan populariteit gewonnen bij de Gelderlanders. Naast Italië zijn Frankrijk en Duitsland ook erg in trek, samen met Oostenrijk bekleden zij de derde plek. Kroatië maakt het rijtje compleet.

Toscane favoriete regio
Naast de vakantielanden zijn ook de meest populaire vakantieregio’s van Nederlandse CASAMUNDO klanten onder de loep genomen. Uit het onderzoek blijkt dat het Italiaanse Toscane wederom favoriet is onder Gelderlanders in 2016. Het Oostenrijkse Tirol blijft op de tweede plaats staan en ook Istrië in Kroatië behoudt haar plaats op nummer drie.

Dit jaar staat er een nieuwe regio in de top vijf: de Duitse Eifel is bezig met een inhaalslag en heeft zich dit jaar op de vierde plek geplaatst, dit ten koste van Ligurië in Italië. Het Oostenrijkse Salzburgerland sluit de top vijf. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by