Nieuws

08-12-2016 14:04

Officiële overdracht zwembad de Boskuul aan NL-groep

Op 24 november 2016 heeft gemeente Rijnwaarden het beheer en de exploitatie zwembad De Boskuul officieel overgedragen aan NL-Groep (NLG) uit Zeddam.  De deuren van het zwembad gaan, na een verbouwin g,  in februari 2017 weer open. 
 
Wethouder Winters is blij met de overdracht van het zwembad aan NLG, een ervaren partij met veel vestigingen in de regio. ‘Met de overdacht aan NLG blijft voor de inwoners van Rijnwaarden een zwembad in de nabijheid beschikbaar. We hebben de afgelopen periode alle energie gestoken in het behoud van deze voorziening voor de gemeenschap en zijn daarom verheugd met de afspraken met NLG’.
 
Verbouwing voor opening
De komende weken blijft zwembad De Boskuul nog gesloten. NL-groep gaat voor de opening eerst verbouwen. Onder andere de machinekamer wordt aangepakt, er komt nieuw leidingwerk en het bad wordt opnieuw betegeld. Volgens planning opent het vernieuwde zwembad op 1 februari haar deuren. Voor de opening houdt NLG open dagen waarop inwoners het verbouwde bad kunnen bekijken en zich kunnen inschrijven voor zwem- en groepslessen. Deze open dagen zijn op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari 2017.
 
Zwemlessen weer in Lobith
De zwemlessen blijven voor dit seizoen gehouden worden in Zevenaar.  Vanaf februari geeft NLG zwemlessen in het vertrouwde bad in Lobith.  Ouders van kinderen die nu zwemles volgen, krijgen op hun huisadres met nadere informatie over  de afsluiting van het huidige zwemseizoen en de zwemlessen vanaf februari 2017. NLG neemt contact op met de verenigingen die gebruik maken voor hun activiteiten in het zwembad over de voortzetting en de planning in 2017.
 
Foto: Wethouder Hans Winters overhandigt de sleutel van het zwembad aan Noël Teunissen, eigenaar NLG.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by