Coverstory Heilbron Mulders Quint Makelaardij

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2016

tekst piet koome fotografie marcel krijgsman

Heilbron Mulders Quint Makelaardij

Synergie tussen professionals leidt tot optimalisering dienstverlening

Bedrijven die fuseren doen dit meestal niet uit luxe; vaak is het pure noodzaak om te overleven. Een goed voorbeeld van een samenwerking die wèl vrijwillig is ontstaan, is de fusie tussen Heilbron Assurantiën en Mulders & Quint Makelaardij. De bundeling van krachten tussen twee toongevende spelers uit de financiële sector en de onroerend goed branche verstevigt niet alleen de positie van beide partijen in een sterk concurrerende markt, maar zorgt ook voor verdere optimalisering van de dienstverlening. Synergie tussen professionals met behoud van eigen identiteit.

Zowel de financiële sector als de onroerend goed branche kenmerken zich door dynamiek. In een concurrerende markt waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen, zijn actuele kennis van zaken en een heldere toekomstvisie ook een must om een speler van betekenis te blijven. Oftewel: regeren is vooruitzien. Vanuit deze overtuiging besloten Heilbron Assurantiën en Quint en Mulders Makelaardij begin 2016 hun krachten te bundelen. Met de nieuwe organisatie Heilbron Mulders Quint Makelaardij werd het dienstenpakket richting de zakelijke en particuliere klant nog verder geoptimaliseerd. Met succes: al na een half jaar blijken beide organisaties elkaar op veel fronten te versterken en zien klanten de samenvoeging van expertise als een waardevolle aanvulling op het bestaande dienstenpakket.

Snel anticiperen

Het moderne bedrijfspand van Heilbron Assurantiën is door de opvallende architectuur en de imposante glazen gevel een echte eyecatcher aan de Edisonstraat in Doetinchem. Wie binnenstapt, wordt opnieuw verrast. Het eigentijdse interieur met felgekleurd meubilair en humoristische kunstwerken oogt eerder als een sfeervolle huiskamer dan als een saai assurantiekantoor. Dat is ook precies wat Frank Germans en Marco Gregoor willen uitstralen. Beiden zijn sinds tien jaar als vennoot verantwoordelijk voor het bedrijf, dat al sinds de oprichting in 1932 wijde bekendheid geniet in de regio. "Ten tijde van de oprichting was Heilbron ook al actief als makelaardij", memoreert Frank Germans. "Door de toenemende vraag naar verzekeringen werd na verloop van tijd besloten om de focus te verplaatsen naar financieel advies. Een goede en begrijpelijke keuze, want makelen doe je er niet zomaar even bij. Andersom geldt ook: een makelaar kan niet tussendoor ook nog intermediair zijn. Voor beide sectoren is bovendien actuele branchekennis nodig waardoor je snel kunt anticiperen op veranderingen in de markt." Toch bleven klanten uit de regio de naam Heilbron koppelen met onroerend goed. Germans: "Dat we nu dankzij de samenwerking met een sterk makelaarskantoor deze dienstverlening weer voortzetten, maakt de cirkel mooi rond."

Explosieve groei

Op het gebied van financiële dienstverlening groeide Heilbron in tien jaar tijd explosief. "Van 15 medewerkers naar 120", meldt Marco Gregoor niet zonder trots. "Door een pro-actieve marktbenadering in combinatie met gespecialiseerde vakkennis hebben we in hoog tempo kunnen laten zien wat we voor klanten kunnen betekenen." Heilbron neemt met name de zakelijke markt veel financiële rompslomp uit handen. "Maar ook voor particuliere klanten staat onze deur altijd open. Zeker nu we ook maatwerk kunnen leveren bij de aan- of verkoop van een woning."

Meerwaarde door branchekennis

Om de lijnen letterlijk en figuurlijk kort te houden, is het kantoor van Heilbron Mulders Quint Makelaardij in Doetinchem inmiddels verhuisd van de Plantsoenstraat naar de Edisonstraat direct naast het pand van Heilbron Assurantiën. De vestiging in Zevenaar blijft vanuit dezelfde locatie aan de Grietsestraat actief. Dylan Mulders is opgetogen over de recente fusie. Samen met compagnon Marcel Quint vennoot te worden van de nieuwe organisatie, ziet hij als een kruisbestuiving die toegevoegde waarde biedt richting de klant. "Mooi dat we echt complementair kunnen zijn. Het is inmiddels al meerdere malen gebeurd dat onze klanten na aankoop van een nieuwe woning ook de hypotheek via ons bij Heilbron wilden regelen. Andersom merkt Heilbron ook dat relaties besluiten om hun huis via de gezamenlijke makelaardij in de verkoop te zetten." Marco Gregoor vult aan: "De keus om met Mulders Quint Makelaardij te fuseren, was een weloverwogen beslissing. We hebben dezelfde visie op ondernemen: door een actieve marktbenadering en te investeren in een duurzame relatie met de klant, kunnen we gestaag verder groeien. Het team van de makelaardij biedt meerwaarde door branchekennis. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst."

Groei biedt werkgelegenheid

De vier vennoten vinden elkaar ook in hun gedeelde visie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Marcel Quint licht toe: "We zijn jonge ondernemers die midden in de samenleving staan. Niet alleen vanwege ons vak, ook vanwege het sociale aspect. Heilbron is al jarenlang betrokken bij zowel mondiale goede doelen als lokale en regionale sponsoring. Ook de makelaardij is sinds de oprichting in 2011 actief betrokken bij de wereld om ons heen." Daarnaast biedt de verdere groei die de heren voor ogen hebben, op meerdere vlakken werkgelegenheid. Marco Gregoor: "Waar wij over vijf jaar willen staan? De ambitie om te verdubbelen is zeker aanwezig. Enerzijds bieden onze kennis en ervaring genoeg potentie om in Oost-Nederland door te groeien, anderzijds vinden wij het ook belangrijk om werkgelegenheid te bieden. Jonge mensen krijgen bij ons de kans om intern opgeleid te worden en zichzelf te ontwikkelen. Ook bij groei hoort beleid. De fusie en onze nieuwe vestiging in Doetinchem laten zien dat we klaar zijn voor de toekomst. Maar ook vanuit Zevenaar zien we veel kansen om het gebied rond de Liemers verder uit te breiden. De winst zit bij ons in beloond worden voor oprecht zaken doen en met kennis van zaken onze klanten zo goed mogelijk bedienen. Het uitgebreide dienstenpakket van Heilbron Mulders Quint is voor ons het bewijs dat je ook groot kunt denken zonder onpersoonlijk te worden."

www.heilbron.nl & www.hmqmakelaardij.nl

coverstory

Heilbron neemt

met name de zakelijke markt veel financiële rompslomp uit

handen.

We zijn jonge ondernemers die

midden in de samenleving

staan.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2016

» Coverstory Heilbron Mulders Quint Makelaardij
» RCT Gelderland ondersteunt innovatieve bedrijven
» Gelderse Maakdagen geven positieve impuls aan imago maakindustrie
» JPR Advocaten: Dé juridische partner voor de maakindustrie
» “Wij leveren niet zomaar zonnepanelen, wij leveren duurzaam rendement”
» Business Flitsen
» Overnameadviseurs: Dealmaker of Dealbreker?
» Column ING: Wij groeien en vernieuwen voor u
» Forum fusies en overnames: Voorbereiding en vertrouwen
» Taurus Corporate Finance
» Column Lodder-Dales: Belasting betalen over uw vermogen?!
» Internationaal zakendoen: Vooruit dankzij Ondernemerskracht en Creativiteit
» Internationaal ondernemen: Dichterbij dan je denkt
» Krachtige kernen in Nederland en Duitsland
» Achterhoek Agenda 2020: “We zijn een grensregio, maar gedragen ons daar niet naar”
» Cultuur en zaken tijdens VNO-NCW Midden ledenreis
» Kamer van Koophandel (KvK) legt de verbinding tussen ondernemers
» Worauf müssen Sie bei den internationalen Geschäften machen?
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by