Taurus Corporate Finance

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2016

Nu de economie langzaam maar zeker weer een stijgende lijn vertoont, neemt ook de (ver)koopbereidheid op de zakelijke markt merkbaar toe. Taurus Corporate Finance is gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames en ?financiering, waardebepaling en mediation. Vijf professionals bieden vanuit Eibergen en Deventer kopers en verkopers in het bedrijfsleven specialistisch advies gedurende het gehele traject van overname en/of fusie.

tekst piet koome

Taurus Corporate Finance

'Jonge ondernemers zien vaak meer kansen dan bedreigingen'

Een dynamisch proces, noemt directeur Hans Goorhuis van Taurus Corporate Finance de advisering en bemiddeling rond bedrijfsfusies en -overnames. "Naast het vinden van de juiste partij maken wij waardebepalingen en voeren onderhandelingen. Vanuit onze bancaire achtergrond zijn we gespecialiseerd in de financierbaarheid van de koopsom. We ontlasten opdrachtgevers graag van a tot z door onder andere ook financieringsadvies te bieden en rapportages voor de bank te verzorgen." Door de lage rente wijken investeerders uit naar de zakelijke markt en groeit de bereidheid om geld in bedrijven te steken, constateert Goorhuis. "Banken stellen zich sinds de recessie terughoudender op bij overnamefinanciering en verwachten steeds vaker inbreng van eigen vermogen of medefinanciering van verkoper of derden. Stapelen is bij financiering momenteel het uitgangspunt. Door al deze ontwikkelingen is kundig advies bij een complex traject als bedrijfsovername geen overbodige luxe."

Vertrouwen cruciaal

Mensenkennis en oprechte interesse geven vertrouwen. Naast actuele kennis van juridische feiten en bedrijfseconomische ontwikkelingen is mensenkennis belangrijk om voor elke klant de juiste partij te vinden, weet Goorhuis uit ervaring. "Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle overname of fusie. Een klik tussen partijen is cruciaal. Niet alleen om in een later stadium tot een realistische verkoop te komen, maar vooral omdat er in een overgangsfase vaak nog wordt samengewerkt tussen koper en verkoper, en klanten worden overgedragen."

Frisse blik op de toekomst

Naast babyboomers zorgen ook jonge ondernemers voor beweging in de markt. Daarnaast is het voor familiebedrijven minder vanzelfsprekend dat de leiding van generatie op generatie wordt overgedragen. "Babyboomers zijn lange tijd afwachtend geweest. Vroeger werd een bedrijf overgedragen aan de kinderen, tegenwoordig willen mensen vooral een kundige partij die zorgt voor bedrijfscontinuïteit." Jonge ondernemers nemen eerder de stap om een goed lopend bedrijf te verkopen. "Na een jaar of vijf willen ze de volgende stap in hun carrière zetten. Emoties spelen bij deze groep een veel minder grote rol." Wel ziet Goorhuis een frisse schwung bij jonge ondernemers. "Zij zien meer kansen dan bedreigingen, terwijl de oude garde zich vaak terughoudend opstelt ten aanzien van innovaties en technologische ontwikkelingen. Fascinerend om te zien wat voor effect dit op een onderneming kan hebben." Een fusie- of overnametraject neemt al gauw een half jaar tot een jaar in beslag, stelt Goorhuis. "Ondernemers doen er goed aan, tijdig over dit traject na te denken zodat een bedrijf verkoopklaar is. Vaak heeft het jaren gekost om iets op te bouwen. Dan is goede advisering bij verkoop een must om teleurstellingen te voorkomen."

www.taurus.nl

fusies & overnames

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2016

» Coverstory Heilbron Mulders Quint Makelaardij
» RCT Gelderland ondersteunt innovatieve bedrijven
» Gelderse Maakdagen geven positieve impuls aan imago maakindustrie
» JPR Advocaten: Dé juridische partner voor de maakindustrie
» “Wij leveren niet zomaar zonnepanelen, wij leveren duurzaam rendement”
» Business Flitsen
» Overnameadviseurs: Dealmaker of Dealbreker?
» Column ING: Wij groeien en vernieuwen voor u
» Forum fusies en overnames: Voorbereiding en vertrouwen
» Taurus Corporate Finance
» Column Lodder-Dales: Belasting betalen over uw vermogen?!
» Internationaal zakendoen: Vooruit dankzij Ondernemerskracht en Creativiteit
» Internationaal ondernemen: Dichterbij dan je denkt
» Krachtige kernen in Nederland en Duitsland
» Achterhoek Agenda 2020: “We zijn een grensregio, maar gedragen ons daar niet naar”
» Cultuur en zaken tijdens VNO-NCW Midden ledenreis
» Kamer van Koophandel (KvK) legt de verbinding tussen ondernemers
» Worauf müssen Sie bei den internationalen Geschäften machen?
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by