Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2016

Als ondernemer zit je soms met vragen. Over huisvesting bijvoorbeeld, over bereikbaarheid of financiën. Bij gemeente Oost Gelre kun je die vragen bij één afdeling stellen; economie. Rieke Koers en Paul ten Holder zijn de hele werkweek bereikbaar en ondersteunen zo bedrijvig Oost Gelre.

tekst Elly Molenaar

Eén punt waar elke ondernemer in de gemeente terecht kan met zijn of haar vragen; daarmee onderscheidt Oost Gelre zich van veel andere gemeentes in Nederland. Ook als de afdeling

economie niet direct antwoord op een vraag kan geven, wordt contact gezocht met iemand binnen de organisatie die dat wel kan. Aanspreekpunt van de ondernemer blijft hetzelfde. "Zo willen we het makkelijker maken voor ondernemers om hier in de gemeente hun bedrijven te runnen en zich te vestigen", leggen Koers en Ten Holder uit. "We willen graag een optimaal ondernemersklimaat creëren en dit is daar een onderdeel van. Een sterke economie is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde gemeente en bedrijvigheid is weer het fundament van een sterke economie."

Know-how

Dat de regio industrieel zou inkrimpen, zoals veel mensen beweren, is volgens wethouder Marieke Frank niet helemaal waar. "Kenmerkend voor de lokale en regionale ondernemers is juist de inventiviteit en de daaruit voortvloeiende innovativiteit. Er is hier zoveel know-how. Professionaliteit, loyaliteit en vakmanschap zijn volop aanwezig." Maar bedrijvigheid moet gestimuleerd worden. "Dat proberen we als gemeente onder meer door Innovatiehubs op te zetten, plekken waar studenten gezamenlijk innovatieopdrachten uitvoeren bij een bedrijf. Studenten die in het laatste jaar van hun studie zitten, bieden we zo een stageplek. Zo hopen we talent terug te halen naar de regio."

Mogelijkheden

De regio biedt bedrijven de ideale faciliteiten om in te ondernemen. "De twee industrieterreinen Lindebrook en Laarberg zijn beide goed bereikbaar", zegt Ten Holder. "Helemaal als binnenkort de N18 wordt doorgetrokken en andere verkeersknelpunten worden aangepakt." Maar ook de ondersteuning van ondernemers vanuit de overheid is van belang. "We willen weten wat hen bezighoudt en ze vervolgens zo goed mogelijk helpen", aldus Koers. "Ook willen we denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Het imago van de gemeente is vaak dat wij bepalen wat er gebeurt. Daar willen we iets aan doen. Natuurlijk moeten we ons aan de regelgeving houden, maar we kunnen daar wel flexibel mee omgaan en zo goed mogelijk meedenken met de ondernemers."

Ondernemers in de gemeente zullen zeker iets aan de steun van het tweetal hebben. "Wij hebben op veel terreinen kennis in huis. We hebben een groot netwerk en kunnen ondernemers met elkaar in contact brengen." n

Rieke Koers is bereikbaar via 0544-393 497 of

r.koers@oostgelre.nl en haar collega Paul ten Holder

via 0544-393 493 of p.tenholder@oostgelre.nl.

Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre

Thema bedrijfshuisvesting - overheid

Wethouder Marieke Frank,

Rieke Koers en Paul ten Holder

delen:

Oost-Gelderland Business nr 5 2016

» Coverstory Wopereis Solar & Installatietechniek: Investeren in duurzaamheid
» Acht trends in facility management
» Communicatieve beveiliger creëert veilige omgeving
» Profi Dak Beveiliging: Dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre
» NED Fire & Security: Beveiliging met een professionele aanpak
» IJzersterk Ondernemen: Flexibele kantoorruimte met maatschappelijke meerwaarde
» Kent u de (veiligheids)risico?s van leegstand?
» Opslag: De ideale indeling
» Business Flitsen
» VNO-NCW: “Meer geld voor technisch onderwijs”
» Achterhoek Agenda 2020: “Prikkel hun technisch ego!”
» ETL Dales Accountants en Adviseurs: Einde voor het pensioen in eigen beheer
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by