Business Flitsen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 4 2017

Takkenkamp anno nu: de Groep stelt zich voor

Takkenkamp, een familiebedrijf in derde generatie, bestaat ruim 75 jaar. Het bedrijf legt zich toe op het volledig onderhoud van stenen buitengevels en isolatie van dak, wand en vloer. Met vestigingen in Lunteren, Deventer, Apeldoorn, Den Bosch, Veendam, Zaandam, Roosendaal en de moedervestiging in Zelhem behoort het bedrijf zowel op het gebied van gevelonderhoud als isolatie bij de grootste aanbieders in Nederland. In het bijzijn van ruim 350 relaties opende burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst op 29 september officieel de deuren van het nieuwe kantoor in Zelhem. De heer Henk Lubberding (oud profwielrenner) nam de aanwezigen mee in zijn zienswijze op gezamenlijk behalen van successen. De link naar de fietssport ligt bij de medewerkers en klanten van Takkenkamp. Velen van hen vinden hun plezier en ontspanning in de fietssport. Daarom startte het bedrijf afgelopen jaar met de Takkenkamp Fietsclinic door de Montferlandse bossen die ook dit jaar weer op de kalender verschijnt.


Fusie Heilbron Groep en SUCSEZ/UPIVAv.l.n.r. Marco Gregoor, Frank Germans, Maurice Massaar, Dennis Massaar, Nils Karssens

De Heilbron Groep uit Doetinchem en SUCSEZ/UPIVA uit Reeuwijk/Leusden gaan fuseren. Beide organisaties willen met deze fusie hun posities in de verzekeringsmarkt versterken en verder uitbreiden. Door het samengaan van de bedrijven ontstaat een onafhankelijke organisatie met een landelijk sterke positie op het gebied van schade-, inkomens- en zorgverzekeringen. De gecombineerde organisatie levert haar diensten aan 3.900 zakelijke klanten en ruim 19.000 particuliere klanten. Daarnaast behartigen de bedrijven gezamenlijk de belangen van ruim 265.000 verzekerden op het gebied van zorgverzekeringen.

Breder pallet aan diensten en producten

SUCSEZ en UPIVA zijn in 2016 een samenwerking aangegaan met ABN AMRO Participaties (AAPart) om naast autonome groei ook hun positie verder uit te breiden door overnames en nieuwe samenwerkingsverbanden. Met deze fusie treedt de Heilbron Groep toe tot deze groep. "Door deze fusie zijn wij nog beter in staat om invulling te geven aan de 'buy and build'-strategie en kunnen wij een breder pallet aan diensten en producten aanbieden aan de bijna 2.000 met ons samenwerkende assurantiekantoren", aldus Dennis Massaar (SUCSEZ/UPIVA). Beide organisaties hebben een sterke focus op automatisering, en waar SUCSEZ en UPIVA vooral hebben ingezet op het optimaliseren van processen op het gebied van zorgadvies, heeft Heilbron Groep met name ingezet op schadeverzekeringen. Op het gebied van inkomensverzekeringen, waar beide organisaties een automatiseringsslag hebben gemaakt, vullen de systemen elkaar goed aan.

Dichtbij klanten met meer kennis en ervaring

"Al tijdens het eerste gesprek dat wij met elkaar hebben gevoerd, bleek dat onze organisaties zowel op het gebied van advisering, serviceproviding als volmacht elkaar aan kunnen vullen. Ook was er een persoonlijke klik tussen het management. We blijven met deze samenwerking dichtbij onze klanten in de regio en kunnen hen nog beter van dienst zijn met nog meer kennis en ervaring", zo stelt Marco Gregoor (Heilbron Groep). De nieuwe combinatie biedt werk aan circa 200 medewerkers en heeft vestigingen rond de horizontale as van Nederland. Daarmee ontstaat landelijke dekking. De bestaande vestigingen blijven gehandhaafd en, in lijn met de groeiambities, heeft de fusie geen consequenties voor het aantal arbeidsplaatsen. Ook de huidige bedrijfsnamen blijven voorlopig onveranderd. Alle huidige aandeelhouders, werkzaam binnen de organisaties, blijven actief in de nieuwe organisatie.

 
 

Deel uw nieuws met Oost-Gelderland Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Oost-Gelderland Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

Oost-Gelderland Business nr 4 2017

» Coverstory JAWS: Veel meer dan een uitzendbureau
» Collin Crowdfund: Financieren 2.0
» Column ETL Dales: Herzieningsregeling in de btw wordt uitgebreid
» Column cbt Voor Resultaten: ?In lean manufacturing staat de klantwaarde centraal?
» VOICT brengt haar klanten verder
» Koffie+: Bereid op uw bedrijfscultuur
» Jong Management Achterhoek: Een nieuwe fase breekt aan
» Business Flitsen
» Smart Industry: Klaar voor de vierde industriële revolutie?
» ARA: Een smart en sociaal maakbedrijf
» Toeristen slim laten genieten
» STERA: Bredere oriëntatie en kennismaken met de echte beroepspraktijk
» Een leven lang leren met cbt Voor Resultaten
» VNO-NCW Midden: Meer groei, minder afval, meer banen
» Casus: Intelligente luchthavens in de hedendaagse burgerluchtvaartmarkt
» VOAA: Niet ingehuurd maar ingeleefd
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online