Een leven lang leren met cbt Voor Resultaten

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 4 2017

Smart industry: de vernieuwing gaat door

Hoe zorg je dat je medewerkers klaar zijn voor de vernieuwende Smart Industry? Dat zij mee kunnen in de steeds snellere wereld van digitale oplossingen, vernieuwing en processen die aan elkaar worden gekoppeld? Het Arnhemse trainings- en opleidingsbureau cbt Voor Resultaten begeleidt bedrijven in de maakindustrie hierbij. Als gerenommeerd bureau werken ze op de werkvloer aan een leven lang leren. Want stappen vooruit zetten begint bij mensen!

Tekst: Niek Arts

Een belangrijke doelstelling van de 'Smart Industry' is dat mensen duurzaam inzetbaar zijn en een heel leven blijven leren. Zo blijven ze flexibel, innovatief en plezier houden in een werkveld dat steeds sneller verandert. Of zoals commercieel manager Richard Huurman van cbt Voor Resultaten het noemt: "In onze maatwerkopleidingen staat het optimaal benutten van de ontwikkeling en vernieuwing van een opgeleide medewerker centraal. Een leven lang leren is hiervan een belangrijk onderdeel. Ons motto is: efficiënt en vanuit de praktijk werken naar resultaten waar je u tegen zegt."De maat zetten

De opkomst van Smart Industry en het Internet of Things stelt veel bedrijven in de maakindustrie voor een uitdaging. Hoe zorgen ze ervoor dat het bedrijf en de medewerkers blijven groeien en meegaan met de vernieuwingen? Huurman: "Daar ligt precies onze toegevoegde waarde. We bieden een uiteenlopende range van trainingen en opleidingen die erop zijn gericht dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Want alleen zo pak je als bedrijf ook toekomstige kansen."

"Ieder bedrijf is anders, daarom kruipen we dicht op de huid van onze klant. We willen ze écht leren kennen om zo te achterhalen wat hun uitdaging of wens is. Hierop stellen wij dan een opleidingstraject op maat samen. Bij veel van onze klanten zijn we een langere periode aanwezig. Zo zorgen we voor een borging van wat er getraind wordt en blijf je het verschil maken. Dat mogen we bij veel klanten hier in de regio en in de rest van Nederland doen. De vier takken waarin we opleiden zijn: techniek, veiligheid, leiderschap en lean."

Cbt-model

Cbt hanteert een eigen en onderscheidende manier van werken. Huurman: "We hebben samen met onze trainers en onderwijsdeskundigen een leermodel ontwikkeld: het cbt-model. Dit model is de basis van onze manier van werken, begeleiden en trainen. Op basis van de missie, visie en de strategie van een bedrijf kijken we naar de vier pijlers ontwikkelen, bekwamen, verduurzamen en maximaliseren. De juiste invulling van deze pijlers zorgt ervoor dat uw organisatie het juiste beleid kan uitzetten en doelstellingen behaald worden. Dit is zeg maar het fundament van het huis."

"En op dit fundament bouwen we een maatwerkhuis. Een huis waarin het draait om de specifieke uitdaging of wens van de klant. Om dit scherp te krijgen, brengen we dit eerst met de klant in kaart. We gaan in het begintraject de dialoog met de leidinggevende en andere betrokkenen aan. Cbt is zo de dienstverlenende businesspartner die gespecialiseerd is in maatwerkoplossingen vanaf de werkvloer tot de directie."

Fotografie: Marcel Krijgsman


Inhouse opleider

Bij de meeste klanten biedt cbt de opleidingen binnen het bedrijf aan. Zo staan er in de bedrijven waar ze actief zijn eigen bedrijfsscholen. Huurman: "Dat is karakteristiek voor onze aanpak. We zijn geen trainingsbureau dat binnenkomt, de training verzorgt en weer weggaat. Goede borging en een follow-up maken hiervan een belangrijk onderdeel uit. In zo'n bedrijfsschool kunnen we ook een gedeelte van de opleiding voor onze rekening nemen. Sowieso is er altijd een rechtstreekse vertaalslag naar iemands werkgebied. Zo wordt nog beter maatwerk geleverd en leren wij het bedrijf goed kennen." "Een mooi voorbeeld: er is een klant bij wie we nu al zeven jaar intensief actief zijn. Zij gaan samen met ons écht voor de langere termijn. Een belangrijk onderdeel van innovatie is het borgen en continu verbeteren van de goedlopende zaken. Eén van de grote knelpunten die we bij vernieuwing zien, is de 'weerstand' die het bij de medewerkers oproept. Daar gaan we in de meeste trainingen actief mee aan de slag."

Veiligheid wordt steeds belangrijker

Het aanbod aan opleidingen en mogelijke ondersteuning is groot bij cbt. De vraag naar trainingen op het gebied van veiligheid neemt sterk toe. Huurman: "Dit merken we vooral op het gebied van werkvergunningen. Die vergunningen zijn bijvoorbeeld nodig in het geval dat er een gedeelte van een fabriek veilig afgesloten moet worden. Bijvoorbeeld omdat er onderhoud aan een machine wordt gepleegd. We trainen dan meerdere personen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Naast de inhoudelijke kant bereiden we ze ook voor op het zelfstandig trainen van de rest van de collega's. Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? We horen het graag!"

www.cbtvoorresultaten.nl

 

EEN GEVARIEERD AANBOD

Cbt richt zich op het midden- en kleinbedrijf en landelijke spelers, hoofdzakelijk in de maakindustrie met aanliggende logistiek, zoals procestechniek voor de productie van voedingsmiddelen voor mens en dier. Het bureau verzorgt trainingen op het gebied van leiderschap, techniek, veiligheid, lean- en procestechniek en heeft onder andere een hbo-leergang Plant Manager. In ongeveer 80 procent van de gevallen doen ze dit bij bedrijven op locatie. Verder zijn er verschillende trainingslocaties door het hele land.

Het trainings- en opleidingsaanbod bestaat uit trainingen van een halve dag tot erkende hbo-vervolgopleidingen van twee jaar. Aan cbt Voor Resultaten zijn zestig trainers verbonden met een achtergrond in de maakindustrie en de procesoptimalisatie. De trainers zijn nog gedeeltelijk werkzaam of hebben een succesvolle carrière achter de rug in het specifieke werkveld waarin zij doceren. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen zijn er bij cbt twee vaste onderwijsdeskundigen in dienst. Verder worden de opleidingen en trainingen regelmatig voorgelegd aan een deskundigenpanel. Zo blijven de opleidingen altijd actueel een aansluiten bij het werkveld.

Oost-Gelderland Business nr 4 2017

» Coverstory JAWS: Veel meer dan een uitzendbureau
» Collin Crowdfund: Financieren 2.0
» Column ETL Dales: Herzieningsregeling in de btw wordt uitgebreid
» Column cbt Voor Resultaten: ?In lean manufacturing staat de klantwaarde centraal?
» VOICT brengt haar klanten verder
» Koffie+: Bereid op uw bedrijfscultuur
» Jong Management Achterhoek: Een nieuwe fase breekt aan
» Business Flitsen
» Smart Industry: Klaar voor de vierde industriële revolutie?
» ARA: Een smart en sociaal maakbedrijf
» Toeristen slim laten genieten
» STERA: Bredere oriëntatie en kennismaken met de echte beroepspraktijk
» Een leven lang leren met cbt Voor Resultaten
» VNO-NCW Midden: Meer groei, minder afval, meer banen
» Casus: Intelligente luchthavens in de hedendaagse burgerluchtvaartmarkt
» VOAA: Niet ingehuurd maar ingeleefd
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online