9 jaar geleden
9 jaar geleden
Sofie Fest
Redacteur
Inmiddels bevat deze Ark meer dan 2600 producten. Zo zet vereniging Slow Food zich in voor het behoud van regionale producten en eetcultuur. Deze diversiteit die in duizenden jaren is ontstaan, dreigt verloren te gaan en daardoor wordt ook de basis van onze voedselvoorziening steeds smaller. Dat is een risico. Vandaar de inzet wereldwijd om zoveel mogelijk producten in de Ark van de Smaak te zetten.
In de Achterhoek zorgt de vereniging voor een revival van Naegelholt en vestigt aandacht op het behoud van de Lakenvelder rund en de Twentse Landgans. De Ossenpeer is recent opgenomen in de Ark en voorbereidingen worden getroffen voor opname van enkele appel- en perenrassen en het MRIJ rund. In het prachtige filmpje "Lekker Eigenwijs" nummer 4 van Slow Food Achterhoek zie je leden Ria en Gerard Olijslager op hun "eigen wijze" uitleg geven over de Ark van de Smaak.
Tijdens Proefde8erhoek zal vanuit een eigen kookstudio worden gekookt en gedemonstreerd welke smakelijk hapjes te maken zijn met producten uit de Achterhoek, Liemers en Twente. Producten uit de Ark van de Smaak kunnen worden geproefd en zal uitleg worden gegeven over deze producten. Daarnaast kan men boodschappen komen doen, want producenten van Slow Food verzorgen een streekmarkt zodat u thuis lekker kunt nagenieten.
Wilt u meer weten? Kijk eens op de internationale website van onze vereniging. Inmiddels zijn ruim 2600 producten ondergebracht in de wereldwijde Ark van de Smaak.
Meer informatie:
-Internationale website Ark of Taste: http://www.fondazioneslowfood.com/en/what-we-do/the-ark-of-taste/
-Film nr. 4 van Slow Food Achterhoek ‘Lekker eigenwijs’: https://www.youtube.com/watch?v=ybXPR3g3Ers&feature=em-upload_owner
-Meer informatie over Proefde8erhoek, zie www.proefde8erhoek.nl
-Meer informatie over Slow Food Achterhoek, zie www.slowfoodachterhoek.nl, achterhoek@slowfood.nl of Maurits Steverink 06 51986693.
Op de hoogte blijven van onze updates?