Restaurant 't Raedthuys nieuw lid Alliance Gastronomique

9 jaar geleden
9 jaar geleden
Sofie Fest
Redacteur
Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurateurs, Alliance Gastronomique, breidt uit met een nieuw lid; Restaurant 't Raedthuys in Duiven. Het lidmaatschap van de Alliance Gastronomique wordt beschouwd als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring. De inauguratie vond plaats bij Dick en Anne-Laura Middelweerd die hun restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre beschikbaar stelden voor het Alliance Jaardiner.

Op 30 november is met groot enthousiasme en waardering het nieuwe lid van de Alliance Gastronomique, restaurant 't Raedthuys uit Duiven, geïnaugureerd. Het restaurant dat hedendaagse kunst combineert met culinaire creaties ontving in 2013 haar eerste Michelinster. 'We zijn eigenlijk een beetje opgegroeid met de Alliance. 18 jaar geleden werkte ik nog samen met een van de oprichters; Ad Peijnenburg’, licht chef-kok Hans den Engelsen toe. Vanaf december 2015 voeren zij nu ook het Alliance Gastronomique schild op de gevel. 
 
Tijdens de jaarvergadering voorafgaande aan het Alliance Jaardiner werd ook de benoeming van Marc van Gulick als nieuwe (landelijke) voorzitter bekrachtigd. Jelle van Gangelen, statutair aftredend als voorzitter kon terugblikken op een zeer succesvol jaar. Ook Anne-Laura Middelweerd trad statutair af, als penningmeester. Zij wordt opgevolgd door Meriam Wollerich. Tevens werd als nieuw bestuurslid Robert-Jan Nijland van ’t Nonnetje benoemd. 

Foto v.l.n.r.: Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag), Robert-Jan Nijland (Restaurant ‘t Nonnetje, Harderwijk), Meriam Wollerich, (Restaurant Wollerich, Sint Oedenrode) en Bernard Tesink (Restaurant De Burgemeester, Linschoten)
 
De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 48 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De traditionele Nieuwjaarsreceptie, de verkiezing van de Alliance Amateur Chef 2015, de lancering van het Alliance Cadeau. Alle initiatieven en waarderingen getuigen van passie, creativiteit, de waarborg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Tijdens de recente GaultMillau avond vielen meerdere Alliance leden in de prijzen. Gastheer van het jaar werd Xavier Giesen van Bolenius, Chef van het jaar werd Michel van der Kroft van ’t Nonnetje, Talentvol sommelier van het jaar werd Erica Verwijen van Aan de Poel en Vivendum werd uitgeroepen tot Terras van het jaar.
 
Het bewijs van succesvolle culinaire samenwerking kwam ook tot uiting in de succesvolle lancering van FIJNproeven.nl. Een nieuw culinair initiatief van Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d'Europe en Les Patrons Cuisiniers met als doel tegenwicht te bieden aan de wildgroei van restaurantweken. De constante topkwaliteit van de Alliance Gastronomique en haar zeer bekwame leden resulteerden ook dit jaar weer in een groot aantal business partners die hun premium merken aan de Alliance hebben verbonden. Tevens is er gedacht aan duurzame ontwikkelingen met als resultaat dat vijf Alliance chefs zich hebben ingezet voor het culinaire festival Fête de La Cuisine in Paramaribo, Suriname. Ook hebben meerdere Alliance chefs belangeloos bijgedragen aan het Good Food Book.
 
Foto v.l.n.r.: voorzitter Marc Van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag), penningmeester Meriam Wollerich (Restaurant Wollerich, Sint Oedenrode), en de nieuwe leden Karina van der Kolk en Hans den Engelsen van restaurant ’t Raedthuys uit Duiven
Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Meest gelezen
Meest recent

Achterhoek Business nr1 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Achterhoek Business is een uitgave van Van Munster Media