9 jaar geleden
9 jaar geleden
Sofie Fest
Redacteur
TSN heeft vorig jaar november bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Dat is vaak een eerste stap op weg naar een faillissement. De gemeente Doetinchem heeft daarom al direct na die aanvraag bij de andere bestaande andere aanbieders gepolst of zij bereid zouden zijn om als TSN failliet zou gaan, de zorgtaken en het personeel van TSN over te nemen. Die bereidheid bleek toen ruimschoots aanwezig.
Inmiddels lijkt het faillissement van TSN onafwendbaar. Om te voorkomen dat na het uitspreken van een faillissement cliënten die huishoudelijke hulp van TSN ontvangen zonder die hulp zouden komen te zitten en de werknemers zonder baan, heeft de gemeente de bestaande contractpartners gevraagd hun eerder uitgesproken bereidheid waar te maken in een concreet aanbod.
Naast de bestaande contractpartners, heeft zich op vrijdag 19 februari alsnog spontaan een derde speler gemeld: Buurtzorg. De vorige aanbestedingsronde leidde niet tot een contract met Buurtzorg. Buurtzorg stelt nu voor de overname aanvullende eisen in de vorm van een zogenoemde ´transitievergoeding´ en garandeert niet alle werknemers in dienst te nemen. Daarbij geeft het aanbod van Buurtzorg onvoldoende zekerheid voor de langere termijn. De gemeente Doetinchem heeft dit bod daarom afgeslagen.
In Doetinchem bedient TSN zo’n 400 huishoudens. Naast TSN heeft Doetinchem contracten met bijna 30 andere organisaties.
Op de hoogte blijven van onze updates?