Artikel

01-10-2020 17:04

Nieuw platform brengt vraag en arbeid in de Achterhoek samen

De Graafschap Betaald Voetbal BV kan al jaren rekenen op een oersterke achterban van supporters en sponsoren die de club ook in coronatijd niet in de steek laten. Omdat de voetbalclub graag iets terug doet voor de Achterhoek, heeft de organisatie samen met Seesing Flex het platform De Graafschap Werkt! opgericht.

De Graafschap Werkt! is een online platform waar vraag en aanbod binnen de Achterhoekse arbeidsmarkt samenkomen. "Het idee komt van onze shirtsponsor Seesing Flex", vertelt Henk Bloemers (commerciële afdeling De Graafschap). "Dit uitzendbureau is een zeer bekende speler in de regio en weet als geen ander dat het binnen een aantal sectoren zoals de techniek, ICT, industrie en logistiek een enorme uitdaging is om vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten. De Graafschap opperde dat diens achterban (supporters en sponsoren) daar een belangrijke rol in kan spelen." Het resultaat is een nieuwe website die op 7 september werd gelanceerd en waarbij duidelijk de parallellen met de voetbalclub zijn opgezocht. "Supporters (de spelers op de arbeidsmarkt) kunnen op de website gratis een profiel aanmaken en reageren op vacatures uit diverse sectoren, van lbo tot wo. Het profiel kan naar wens zichtbaar worden gemaakt voor de aangesloten bedrijven (de clubs), zodat zij ook benaderd kunnen worden. Sponsoren kunnen eveneens een gratis profielpagina aanmaken en gratis vacatures plaatsen. Achterhoekse bedrijven die niet zijn verbonden aan De Graafschap zijn meer dan welkom om als 'club' aansluiten, net als alle intermediairs en uitzendbureaus (de makelaars) uit de regio, alleen moeten zij wel eenmalig voor een profiel betalen. Een deel van de opbrengsten voor de betaalde profielen komen ten goede aan stichting De Graafschap Verbindt, de maatschappelijke stichting van De Graafschap. Ook wanneer er een match (een transfer) via het platform heeft plaatsgevonden, betaalt het betreffende bedrijf een bijdrage voor de stichting. Al deze tarieven staan op de website, daar zijn we heel open en transparant over."

Projecten
Stichting De Graafschap Verbindt werd in juni van dit jaar door de voetbalclub opgericht met als doel om een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Achterhoek en aangrenzende regio’s op sociaal-maatschappelijk en economisch niveau. De opbrengsten van De Graafschap Werkt! worden aan diverse projecten en activiteiten op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, leefbaarheid, sport en vitaliteit besteed. "Met name dat laatste is een hele belangrijke rode draad door de verschillende projecten", zegt Henk. "Denk aan de Bijzondere Divisie waarin twaalf voetbaltalenten met een beperking actief zijn, of de pilot Football Memories voor oudere spelers uit de regio die in het najaar wordt uitgerold. Ook gaan onze topspelers sporten met kinderen met obesitas. Deze kinderen hebben niet altijd zin om met hun ouders te gaan sporten, maar wel met onze eigen topspelers waar ze enorm tegenop kijken."

Inmiddels hebben de eerste clubs en spelers zich aangemeld en zijn er enkele matches via het platform gemaakt. "We hopen dat alle bedrijven en organisaties in de regio uiteindelijk volgen. Door als bedrijf mee te spelen kun je niet verliezen; je speelt jezelf bij een enorm trouwe doelgroep in de kijker en je steunt de regio met mooie projecten", aldus Henk.

 
delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement