Artikel

23-01-2023 23:33

Seesing Flex wil bijdragen aan het succes van werkend Achterhoek

Seesing Flex neemt haar rol als één van de grootste werkgevers van de Achterhoek erg serieus. Ze willen een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het succes van werkend Achterhoek. Nog steeds zijn er niet voldoende kandidaten in bepaalde sectoren. Het volstaat zelfs niet meer om te investeren in advertenties, vacaturebanken of marketingacties. Je moet blijven omdenken en dat doet Seesing Flex bijvoorbeeld in de vorm van omscholen. Zij bieden hiervoor diverse leerwerktrajecten in de techniek, bouw en zorg.


Omscholen in de techniek

Het is alom bekend dat ze al vele vrachtwagenchauffeurs hebben opgeleid middels BBL- of zij-instroomtrajecten, maar daar blijft het niet bij. Zo zijn in de afgelopen jaren ook diverse agrariërs via Seesing Flex omgeschoold naar technische beroepen. "Onze ervaringen met deze beroepsgroep zijn erg positief. Het zijn harde werkers die van nature zelfstandig én zelfstartend zijn en bovendien over een goed technisch inzicht beschikken. Allemaal eigenschappen waar de Achterhoekse technische maakindustrie om staat te springen", licht Sander Kolkman, directeur Seesing Flex, toe.

Omscholen in de bouw

"Datzelfde ervaren wij voor de bouwsector. Ook hier passen voormalig agrariërs uitstekend, maar blijken daarnaast ook kandidaten met praktische beroepen zoals slagers, bakkers en koks meer dan eens een perfecte match bij één van onze opdrachtgevers." Door deze positieve ervaringen heeft Seesing Flex besloten om in samenwerking met meerdere Achterhoekse bouwondernemingen, Bouwmensen en opleider Evolon het opleidingstraject 'BOUWBLOKKEN' te ontwikkelen. Dit traject zorgt ervoor dat handige mensen in relatief korte tijd opgeleid worden voor een specialisme in de bouw. "Het grote voordeel is dat deze mensen direct op de bouwplaats aan de slag gaan en dus ook een salaris conform bouw-cao verdienen. Deze constructie zorgt ervoor dat de overstap voor mensen met een huishouden en vaste lasten financieel ook haalbaar is."

Omscholen in de zorg

Ook voor de zorgsector is Seesing Flex in een vergevorderd stadium met het opzetten van gecertificeerde cursussen en BBL-opleidingen. Het doel is om vanaf januari 2023 Achterhoekers met een zorghart op te leiden tot Helpende niveau 2(+), of Verzorgende IG niveau 3.

Achterhoekse talenten

Seesing Flex zet groot in op omscholing, maar begint ook al in een vroeg stadium bij de Achterhoekse jongeren. "Onze actieve rol bij YouLab is hier een mooi voorbeeld van." YouLab is een inspirerend oriëntatiejaar op het Graafschap College, waar jongeren de kans krijgen om een schooljaar lang op ontdekkingstocht te gaan naar zichzelf en te experimenteren met de beroepsmogelijkheden die de regio hen te bieden heeft. "Met name op het gebied van loopbaanoriëntatie komen wij in beeld en organiseren wij interactieve bedrijfsbezoeken voor deze leerlingen. Hierdoor hebben we al veel YouLab-kandidaten op een leuke manier kennis laten maken met hun mogelijk toekomstige werkgevers, waardoor we ze hopelijk zoveel mogelijk kunnen behouden voor onze mooie regio", besluit Sander Kolkman.


Bent u benieuwd waar flexibele HR-oplossingen in uw bedrijf toegepast kunnen worden? Of wilt u eens vrijblijvend met ons van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact met ons op via 0544 - 35 37 39 of sander@seesingflex.nl. Of kijk op www.seesingflex.nl.
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by