Nieuws

07-05-2019 16:55

Glasvezelverdeelpunt buitengebied Doetinchem geplaatst in de Slangenburg

Op de hoek van de Varsseveldseweg en de Peppelmansdijk kwamen vandaag Glasvezel buitenaf, de gemeente Doetinchem, aannemer BAM en glasvezelambassadeurs samen. Op dit punt staat namelijk het nieuwe verdeelpunt in het glasvezelnetwerk Achterhoek Zuid. Dit netwerk wordt aangelegd door BAM, in opdracht van Glasvezel buitenaf. Ook in Zeddam werd eenzelfde verdeelpunt geplaatst.

Wethouder Ingrid Lambregts en directeur van Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer vulden samen de fundering van het verdeelpunt aan met grond. Dit is een belangrijk moment voor wethouder Lambregts. Ze licht toe: “We staan hier op een kilometer afstand van het oude kasteel Slangenburg, maar we kijken uit naar de toekomst. Hier in Doetinchem hebben we laten zien dat we klaar zijn voor glasvezel. De ambassadeurs in het buitengebied hebben zich fanatiek ingezet voor glasvezel en dat wordt beloond met betere leefbaarheid en bereikbaarheid.” 

Eind 2019 klaar
Naar verwachting duurt de aanleg in heel Achterhoek Zuid tot het eind van het jaar. De graafwerkzaamheden verlopen de laatste maanden aanzienlijk sneller, sinds BAM het aantal graafploegen in januari kon opschalen. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, vertelt: “We zitten nu ongeveer op de helft van de graafwerkzaamheden in Achterhoek Zuid en inmiddels zijn de eerste huisaansluitingen in Oude IJsselstreek gemaakt. Het duurt dus niet lang meer voordat ook het buitengebied van Doetinchem glasvezel kan gebruiken. Dat verdient deze regio ook, na de inzet en samenwerking die we hier gezien hebben bij gemeenten, ondernemers en ambassadeurs.” De huisaansluitingen volgen dezelfde route als de graafwerkzaamheden. De eerste aansluitingen in de gemeente Doetinchem worden na de bouwvak geplaatst. Op dit verdeelpunt worden bijna 350 huishoudens aangesloten.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement