Nieuws

19-08-2019 10:48

Aantal WW-uitkeringen Gelderland en Achterhoek verder omlaag

In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in Gelderland opnieuw. Ten opzichte van een jaar geleden is de daling in Gelderland sterker dan gemiddeld in Nederland. Ook in de afzonderlijke Gelderse arbeidsmarktregio’s is dat zo.

Minder WW-uitkeringen in Gelderland

Eind juli verstrekte UWV in Gelderland 25.681 WW-uitkeringen. Dit zijn 951 uitkeringen minder dan eind juni. Dat betekent een daling van 3,6% over de afgelopen maand, net als landelijk. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu bijna 5.800 WW-uitkeringen minder in Gelderland. Dat is een daling van 18,4% en dat is sterker dan gemiddeld in Nederland (-16,3%).

Daling WW in alle Gelderse regio’s sterker dan landelijk

Eind juli is het aantal WW-uitkeringen in alle arbeidsmarktregio’s in Gelderland kleiner dan een jaar geleden. In de ene regio is de daling sterker dan in de andere, maar overal is de daling sterker dan gemiddeld in Nederland. In Gelderland is de daling het sterkst in de Achterhoek met 21,3% en het minst sterk in FoodValley met 16,6%.

Minder WW-uitkeringen in de Achterhoek

In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek opnieuw. De daling in de Achterhoek is sterker dan landelijk en ook sterker dan in andere Gelderse regio’s.

Aantal WW-uitkeringen in Achterhoek verder afgenomen

Eind juli verstrekte UWV in de Achterhoek 3.331 WW-uitkeringen. Dit zijn 182 uitkeringen minder dan eind juni en betekent een daling van 5,2% over de afgelopen maand. Dat is sterker dan de landelijke daling van 3,6%. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu 901 WW-uitkeringen minder in de Achterhoek. Dat wil zeggen dat het aantal WW-uitkeringen met meer dan een vijfde is afgenomen. De daling in de Achterhoek is daarmee sterker dan landelijk (-16,3%) en ook sterker dan in andere arbeidsmarktregio’s in Gelderland. 
Algemene voorwaarden | privacy statement