Nieuws

19-08-2019 11:01

SDG Businessdagen richten vizier op de praktijk van Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Op 27 en 28 november 2019 worden voor het eerst in Nederland de SDG Businessdagen georganiseerd. Het thema is “Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de praktijk”. De beurs in de evenementenhal Breepark van Breda is een initiatief van SDG Events in samenwerking met ZPRESS Media Groep.

De urgentie om het anders te doen
Vanuit dat besef en de urgentie dat we anders met elkaar en de planeet moeten omgaan, hebben 193 lidstaten van de Verenigde Naties in 2015 een agenda met 17 Sustainable Development Goals voor 2030 vastgesteld. Met de SDG Businessdagen wil de organisatie je hiervan bewust maken en laten zien hoe je tegelijkertijd winstgevende commerciële én maatschappelijke doelstellingen kunt realiseren. Organisaties uit vele sectoren krijgen de gelegenheid om te tonen hoe zij deze doelen toepassen in hun dagelijkse praktijk en welke ontwikkelingen zij voor ogen zien.

Aad Jörgens van SDG Events licht toe: “In Nederland gaat de klimaatdiscussie vaak over energie- en CO2 besparing en de daaraan verbonden kosten op basis van wat we nu weten. Dit leidt nogal eens tot een welles-nietes discussie. Hierdoor dreigen we uit het oog te verliezen dat het om veel meer gaat. Namelijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor de wereld waarin wij leven. Samen investeren en werken we aan een gezonde en betere wereld. En ja, dat kost geld. Maar als je ziet wat het ons en generaties na ons oplevert is dat een waardevolle investering.”

Meer informatie: www.sdgbusinessdagen.nl