Nieuws

24-09-2019 10:33

Een goed binnenklimaat is belangrijk

Wanneer het binnenklimaat gezond is in uw bedrijf zal dat een positieve invloed hebben op uw medewerkers dus ook op uw inkomsten. Wanneer we over binnenklimaat praten hebben we het over: luchtkwaliteit, thermisch comfort, akoestiek. Er zijn ook nog andere psychologisch beïnvloedende factoren zoals: daglicht, uitzicht, interieur en hoe het kantoor eruit ziet.

Luchtkwaliteit
Luchtkwaliteit is met het blote oog niet goed waar te nemen, de luchtkwaliteit heeft alleen wel een grote invloed op het welzijn van de werknemers. Wanneer het binnenklimaat een slechte luchtkwaliteit heeft zal dat invloed hebben op de productiviteit van de werknemer. Ze worden daardoor ook eerder ziek omdat het een ongezonde werkplek is. Er zal dus meer ziekteverzuim ontstaan. Investeer dus in een goede luchtkwaliteit op de werkvloer en het zal zeker weten rendabel zijn.

Thermisch comfort
Niet alleen luchtkwaliteit is belangrijk maar ook het thermisch comfort. We hebben het dan over de temperatuur op de werkplek. Het beste is om de binnen temperatuur rond de 22,5 graden te hebben. Ga alleen niet onder de 20 of boven de 25 graden zitten. Dan wordt het te warm of te koud. Wanneer je onder de 15 graden zit, (bij een zittend beroep) vermindert de doorbloeding van vinger en hierdoor wordt ook de bewegingssnelheid van de vingers verlaagd. Bij een temperatuur boven de 28 graden heeft het lichaam moeite met het natuurlijk koelproces, daardoor worden de hersenen te warm en wordt de productiviteit verlaagd en neemt de kans op het nemen van verkeerde beslissingen toe. Een ventilatierooster kopen kan dus al voor betere beslissingen zorgen.

Akoestiek
De luchtkwaliteit en thermische behaaglijkheid zijn goed op kantoor, maar er komt nog een aspect bij. De akoestiek, ook wel het geluid op de werkplek. Het is een onderschatte storingsfactor. Een slechte akoestiek zorgt voor productiviteitsverlies maar ook ziekteverzuim, en dat is nog niet alles. Het zorgt ook voor meer stresshormonen, slechtere concentratie en gezondheidsklachten. Zorg er dus voor dat het geluid op de werkvloer aangenaam is, dat scheelt al een hele hoop stress.

Zorg dus voor een goed binnenklimaat, het draagt bij aan een beter en gezonder bedrijf!
 
Algemene voorwaarden | privacy statement