Nieuws

14-11-2019 14:32

Bouw distributiecentrum XXL op BusinessPark 7Poort van start

Op woensdag 13 november werd symbolische de eerste paal geslagen van het XXL-distributiecentrum op BusinessPark 7Poort. Gazeley, één van de grootste investeerders en ontwikkelaars van de logistieke warehouses en distributieparken ter wereld, gaat aan de slag met de bouw van fase 1 van het multifunctionele distributiecentrum: twee nieuwe warehouses van ca. 52.000 m².

Logistieke hotspot
Eerder dit jaar gaf BusinessPark 7Poort haar grootste kavel van 19 hectare uit aan Solidiam in samenwerking met Mobion en 3B Group. Op de kavel wordt in totaal ruim 130.000 m² ontwikkeld tot distributiecentrum.

Burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen waren namens gemeente Zevenaar aanwezig bij het startmoment. Nanne van Dellen: “Dit is natuurlijk een geweldige mijlpaal voor 7Poort en Zevenaar. Met de komst van het immense distributiecentrum en een stijging in werkgelegenheid met 800 tot 1000 arbeidsplaatsen laten we zien dat Zevenaar zeker een logistieke hotspot is. We verbinden hier oost en west. Dit merken we ook zeker als we kijken naar de gestegen aantal geïnteresseerden in BusinessPark 7Poort”

Planning
Het voornemen is om de eerste fase á 52.000 m² in het derde kwartaal van 2020 op te leveren. Fase 2 van het distributiecentrum á 65.000 m² start daarna. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement