Nieuws

25-06-2020 12:57

Robert Erni wordt CFO van Dachser

Dachser benoemt de ervaren logistiek financieel directeur Robert Erni als opvolger van Burkhard Eling. Erni zal op 1 september 2020 beginnen met zijn onboarding fase bij Dachser als adjunct-directeur.

De 54-jarige Erni was voorheen verantwoordelijk voor de financiën de beursgenoteerde logistieke dienstverlener Panalpina, waar hij de fusie met de Deense logistieke groep DSV leidde. Tijdens zijn periode bij Panalpina heeft hij naast twee substantiële SAP roll-outs en de organisatorische veranderingen die daarvoor nodig waren, verschillende acquisitieprojecten succesvol begeleid en zo de wereldwijde groeistrategie van het bedrijf ondersteund. Erni begon zijn carrière bij de logistieke groep Kuehne+Nagel, waar hij functies bekleedde in Hong Kong, India, Argentinië en de VS, voordat hij terugkeerde naar zijn thuisland Zwitserland. Hier was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde controlling op het hoofdkantoor van het logistieke bedrijf.

"Robert Erni is een zeer ervaren CFO met meer dan 30 jaar professionele ervaring in de logistieke sector", zegt Dachser's huidige CFO Burkhard Eling, die op 1 januari 2021 overgaat naar de functie van CEO. ‘’We zijn verheugd hem in onze nieuwe Executive Board te verwelkomen en we kijken ernaar uit om samen met hem uitdagingen op een waarde- en groeigerichte manier aan te pakken.’’


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement