Nieuws

28-07-2020 17:28

'Ondernemers hebben langer uitstel van terugbetaling belasting nodig’

Ondernemers moeten een langere ‘adempauze’ krijgen voor het terugbetalen van de vanwege corona uitgestelde belastingen, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW. Die zou tot 1 januari 2022 moeten duren. In 2 tot 4 jaar zouden de belastingen vervolgens terugbetaald kunnen worden.  

Vet van botten
Bij veel bedrijven is op dit moment door de coronacrisis en de eerdere overheidsmaatregelen het vet helemaal van de botten. Ze teren nog steeds zwaar op hun reserves en hebben de nodige schulden op zich moeten nemen om door de crisis te komen’, aldus de ondernemersorganisaties. Zij achten een adempauze nodig om ondernemers de ruimte te geven om écht investerend en met behoud van werk uit de crisis te komen.
 
Wennen aan situatie
‘Ondernemers willen hun belastingen gewoon netjes betalen aan de overheid. Maar vanwege hun huidige financiële situatie en de uitzonderlijke omstandigheden waarin zij gedwongen waren hun werk stil te leggen, is het van belang dat dit op een geleidelijke manier gebeurt.’ Ondernemers hebben volgens MKB-Nederland en VNO-NCW tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Voor het hervatten van de reguliere belastingverplichtingen is het van belang dat eerst alle 4 seizoenen zijn doorlopen voordat wordt gestart met terugbetaling.
 
Maatwerk mogelijk
Naast deze algemene regelingen moet er altijd ruimte blijven voor maatwerk tussen ondernemers en de Belastingdienst, stellen de ondernemersorganisaties. ‘Ons voorstel geeft ondernemers de ruimte om uiteindelijk aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Zo helpen overheid en bedrijfsleven Nederland het beste door de crisis.’

Afbeelding van Wilfried Thünker via Pixabay 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement