Nieuws

05-10-2020 17:04

Coronacrisis zorgt voor extra aandacht gezondheid werknemers

Bij 93 procent van de bedrijven heeft de coronacrisis gezorgd voor extra aandacht voor de gezondheid van werknemers. Hierbij gaat het om beschermingsmiddelen en zorg voor werknemers met een besmetting, maar ook over de mentale gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR, juridische HR-kennispartner, onder 490 HR-professionals.

Initiatieven op het gebied van gezondheid
Uit aanvullend kwalitatief onderzoek blijkt dat bedrijven op verschillende manieren aandacht besteden aan het welzijn van de medewerker. Veel bedrijven voerden in de coronaperiode enquêtes om de vinger aan de pols te houden. Daarnaast boden bedrijven psychologische ondersteuning en coaching.  

Wieneke Brandt, product director XpertHR: “Een werkgever heeft verantwoordelijkheid voor de mentale gezondheid van medewerkers. Bedrijven die dat serieus oppakken en bijvoorbeeld tips geven over leefstijl, voeding en beweging en bijvoorbeeld online yoga aanbieden, zullen ervaren dat dat bijdraagt aan het werkgeluk van medewerkers. Dat is prettig voor de medewerker en draagt ook bij aan de productiviteit binnen de organisatie.

Afbeelding van Robin Higgins via Pixabay 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by