Nieuws

12-10-2020 11:39

Carel de Vries is Duurzame Ster 2020

Op 10 oktoberis de Duurzame Ster van 2020 overhandigd aan Carel de Vries uit Halle. Hij ontving de ster omdat hij zich al jaren met veel tijd en aandacht inzet voor het verduurzamen van de landbouw. Daarnaast is hij een echte ambassadeur en inspirator voor de kringlooplandbouw en de natuurinclusieve landbouw. Hij is nauw betrokken bij de coöperatie De Marke en de Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers. Vanuit het bedrijf Courage was hij ook betrokken bij het opstarten van de fotonenboer in Vierakker. Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid overhandigde de Duurzame Ster tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk. De speciale stertegel zal op 21 oktober om 14.00 uur bij het gemeentehuis onthuld worden.

Winnaar vorige jaren
Het is de vierde keer dat de Duurzame Ster wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de eretitel naar Het Steenders Landschap voor haar inzet voor het verbeteren van het landschap rond Steenderen en het herstellen van de biodiversiteit.In 2018 ging de Ster naar energiecoöperatie Wichmond-Vierakker. Zij kregen de ster omdat ze als eerste energiecoöperatie in de gemeente de motor achter het postcoderoosproject en inspirator voor andere energiecoöperaties zijn geweest. In 2017 ging de Ster naar Gaby Koenders, vanwege haar enorme inzet voor solarpark de Kwekerij in Hengelo en Zonkracht Hummelo. 

Op Morgen
Winnaars van de Duurzame Ster dragen bij aan het klimaat van morgen. Op Morgen is een platform waar we elkaar inspireren. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst.  
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement