Nieuws

18-02-2021 09:23

Dachser Air & Sea Logistics reorganiseert regionaal management

Dachser Air & Sea Logistics (ASL) heeft het management van zijn businessunits in de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Amerika gereorganiseerd.  De positie van Managing Director ASL EMEA is overgenomen door Dr. Tobias Burger, die reeds verantwoordelijk is voor de strategische ontwikkeling van de businessunit Air & Sea Logistics als Deputy Director ASL. Voordat hij de overstap maakte naar de lucht- en zeevracht business, was de 43-jarige hoofd van Corporate Governance & CEO Office bij Dachser. Dr. Burger volgt Thomas Krüger op, die sinds 2016 leiding gaf aan de lucht- en zeevrachtactiviteiten in de EMEA-regio. 
Met onmiddellijke ingang heeft Dachser Air & Sea Logistics de verantwoordelijkheid voor de businessunit ASL Americas toegewezen aan Ralph Riehl (55). Voordat hij bij Dachser in dienst trad, werkte de ervaren manager meer dan 30 jaar voor de logistiek dienstverlener Panalpina, nu DSV Panalpina, waar hij managementfuncties bekleedde in Frankrijk, Singapore en de Verenigde Staten. Zijn meest recente functie was Vice President of Sales, waarin hij verantwoordelijk voor alle sales van DSV Panalpina in Noord- en Latijns-Amerika. Riehl neemt de functie van Managing Director ASL Americas over van Guido Gries, die sinds 2012 leiding gaf aan de activiteiten van Dachser in de regio.

‘’Wij willen Thomas Krüger en Guido Gries bedanken voor hun jarenlange toewijding in de bedrijfsontwikkeling en integratie van ons lucht- en zeevrachtnetwerk, en we wensen hen het allerbeste voor hun professionele en persoonlijke toekomst’’, zegt Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics bij Dachser.
‘’Dr. Tobias Burger en Ralph Riehl zullen door hun optimale combinatie van interne en externe expertise een nieuwe impuls geven aan een duurzame en winstgevende ontwikkeling van Dachser Air & Sea Logistics in hun regio's. Hierdoor zullen zij de ontwikkeling van de wereldwijd geïntegreerde oplossingen voor onze klanten consequent aansturen.’’

Dachser is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Kempten, Zuid-Duitsland. De logistiek dienstverlener biedt transportlogistiek, warehousing en klant specifieke services in twee bedrijfsdivisies: Dachser Air & Sea Logistics en Dachser Road Logistics. Deze laatste divisie bestaat uit twee bedrijfsonderdelen: DACHSER European Logistics en DACHSER Food Logistics. Dachser Contract Logistiek (warehousing) en branche specifieke oplossingen ronden het dienstenpakket van Dachser af. Een naadloos netwerk - zowel binnen- als buiten Europa - en volledig geïntegreerde IT-systemen zorgen voor wereldwijde intelligente logistieke oplossingen. 
Dankzij ongeveer 31.000 medewerkers op 393 locaties wereldwijd realiseerde Dachser in 2019 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer EUR 5,66 miljard. In datzelfde jaar verwerkte de logistieke dienstverlener in totaal 80,6 miljoen zendingen met een gewicht van 41,0 miljoen ton. Dachser wordt wereldwijd in 44 landen vertegenwoordigd met eigen vestigingen.

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland en heeft vestigingen in Waddinxveen (Logistics Center Rotterdam), Zevenaar (Logistics Center Zevenaar), Schiphol en Maastricht met ongeveer 500 werknemers. 


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement