Nieuws

20-07-2021 14:32

Aalten stelt Duurzaamheidsprijs in

De gemeente Aalten is ambitieus op het gebied van duurzaamheid en werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven aan een gemeente die toekomstbestendig is. Om innovatieve projecten en activiteiten op het gebied van duurzaamheid in de gemeente onder de aandacht te brengen, hebben burgemeester en wethouders besloten jaarlijks een Duurzaamheidsprijs uit te reiken. De Duurzaamheidsprijs 2021 wordt uitgereikt tijdens de Duurzaamheidsdag gemeente Aalten, op zaterdag 9 oktober 2021.

Gemeente Aalten wil initiatieven die een voorbeeldfunctie hebben en een inspiratiebron kunnen zijn voor anderen binnen maar ook buiten de gemeente, met de Duurzaamheidsprijs onder de aandacht brengen. In aanmerking komen alle duurzame initiatieven die nieuw of vernieuwend zijn. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe technieken of materialen worden gebruikt, of juist materialen worden hergebruikt. Er kan ook sprake zijn van een bijzonder ontwerp, waarin verschillende elementen samen komen. En de vernieuwing kan ook betrekking hebben op het proces waarmee het initiatief tot stand is gekomen, of de participanten die erbij betrokken zijn.

Voordragen
Iedereen kan zijn of haar favoriete initiatief voordragen voor de Duurzaamheidsprijs gemeente Aalten 2021. Dat kan eenvoudig via e-mail: gemeente@aalten.nl. Benodigd zijn de naam van het initiatief en de betrokken personen/organisatie/bedrijf (met contactgegevens), aangevuld met een motivatie waarom dit initiatief de Duurzaamheidsprijs 2021 zou moeten winnen. Ook foto’s zijn welkom. Voordragen kan tot en met 5 september 2021. Voorwaarde is dat het project of de activiteit in de gemeente Aalten is uitgevoerd.

Beoordeling van de voordrachten
De voordrachten worden beoordeeld door leden van de Projectgroep Duurzaamheid gemeente Aalten in samenwerking met de fractiespecialisten duurzaamheid van de gemeenteraad. Zij formuleren samen een advies voor het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt een besluit over de genomineerden en de prijswinnaar.

Duurzaamheidsprijs
De prijs bestaat uit een cheque van € 300 en aandacht voor het initiatief op de Duurzaamheidspagina’s in Aalten Vooruit en De Band. De genomineerden ontvangen bovendien een energie-bespaarpakket voor thuis. De Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt tijdens de Duurzaamheidsdag gemeente Aalten. Deze is gepland op zaterdag 9 oktober 2021.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by