Nieuws

24-11-2021 09:03

BioPanel BV uit Lochem met duurzaam product in de KVK Innovatie Top 100

BioPanel BV uit Lochem staat in de KVK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Deze ranglijst werd op dinsdag 23 november 2021 voor de 16e keer door KVK gepresenteerd. Hierin staan 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd.

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). In Noord-Holland scoort de sector ICT goed en is de creatieve industrie vooral in de randstad te vinden. Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 33 startups. Het oudste bedrijf in de lijst is het familiebedrijf Jooren Scheepsschroeven uit Dordrecht. Het is gestart in 1959.

BioPanel: een milieuvriendelijk alternatief voor bewegwijzering en informatieborden
BioPanel BV uit Lochem staat in deze Innovatie Top 100. BioPanel BV ontwikkelde een milieuvriendelijk alternatief voor bewegwijzering en informatieborden. Het resultaat is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat sterk, licht en geschikt is voor toepassingen zowel binnen als buiten. Het is vrij van fossiele materialen en mineralen en bestaat volledig uit snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die tijdens hun groeicyclus grote hoeveelheden broeikasgassen opnemen uit de lucht. Omdat de productie energiezuinig is, op een relatief lage temperatuur, maakt dit BioPanel tot een vrijwel CO2-neutraal plaatmateriaal. Bovendien is het recyclebaar en biodegradeerbaar. Daarmee wordt restafval ook voorkomen.

Ruim 330 inzendingen
Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei
Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van KVK onder Top 100-bedrijven blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Driekwart van de ondernemers geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit is toegenomen bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Somnox
Op 2 februari 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement