Nieuws

11-05-2022 09:30

Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal

Agroforestry en notenteelt zijn de landbouwmodellen van de toekomst. Bomen aanplanten past bij uitstek in de kringlooplandbouw: ze zorgen voor een mooi landschap, veel biodiversiteit en een goed verdienmodel voor ondernemers. Wie wil kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, is welkom op het symposium Agroforestry en Notenteelt op 18 mei op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Op deze dag kun je ook zelf een agrarisch bedrijf bezoeken dat de stap heeft gezet naar agroforestry of notenteelt en kun je met ondernemers praten.
    
Goed voedsel en een robuust verdienmodel
De landbouw bevindt zich in een transitie naar kringlooplandbouw. Bomen, met name voor de notenteelt, spelen een belangrijke rol in die overgang. Steeds meer hazel- en walnotenbomen worden dan ook aangeplant en geïntegreerd in agrarische bedrijfssystemen. Deze nieuwe ontwikkelingen, agroforestry en notenteelt, zorgen op termijn voor een mooi landschap met notenbomen, veel biodiversiteit, een gezond en vitaal platteland en een robuust verdienmodel voor ondernemers.

Bezoek een innovatief agrarisch bedrijf
Vijf agrarische ondernemers ontvangen ‘s morgens deelnemers aan het symposium op hun bedrijf. Zij delen hun ervaringen over de stap naar notenteelt en agroforestry, wat een uniek kijkje in de bedrijfskeuken geeft. Zeker voor wie overweegt actief te worden op dit gebied. ’s Middag zijn er eerst korte lezingen over de ontwikkelingen in de sector, waarna je je in workshops naar keuze kunt verdiepen in verschillende aspecten van agroforestry en notenteelt.   

Meld je aan
Voor nadere informatie en aanmelding kun je terecht op de website van Hogeschool Van Hall Larenstein. Het symposium wordt georganiseerd door de hogeschool in samenwerking met de Nederlandse Notenvereniging, CropEye, LTO-Noord, Agroforestry Netwerk Gelderland en de projecten Farm Life en Natuurinclusief met bomen.

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement