Nieuws

22-11-2022 13:11

P8 Software sluit zich aan bij marktleider Visma

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt P8 Software over. De cloudoplossingen van P8 ondersteunen waterschappen, gemeenten, provincies, netbeheerders, natuurorganisaties en landelijke overheidsorganisaties in het beheer van transacties, relaties, aan- en verkoopprocessen en contracten rondom percelen en objecten. Gezien de toenemende complexere regelgeving voor de openbare ruimte ziet P8 kansen op groei. Door zich aan te sluiten bij Visma is P8 Software beter in staat om de groeiambities te realiseren.

Groeikansen ziet de softwareleverancier uit Varsseveld vooral in aansluiting op basisregistraties en de erfpacht bij de grotere gemeenten. Daarnaast ziet P8 mogelijkheden om te groeien bij bestaande klanten en sectoren. Door aansluiting bij Visma kan P8 haar API-first benadering doorontwikkelen en de organisatie verder professionaliseren. 

Met de overname van deze GovTech specialist verstevigt Visma haar positie als IT-partner voor overheidsorganisaties om uitdagingen als de inrichting van de leefomgeving en verbetering van de milieukwaliteit te ondersteunen. Via onder meer iAsset, Genetics, Nazca Solutions, Visma Circle en Visma Roxit bedient Visma al een groot aantal overheidsorganisaties en ketenpartners met gestandaardiseerde cloudoplossingen voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving.

Eric Heersink, oprichter en directeur van P8. “De wetgeving die onder meer de aankoop, uitkoop, onteigening en beheer van gronden regelt, is complex. We hebben sinds 2010 een systeem ontwikkeld om de administratieve complexiteit te vereenvoudigen in combinatie met een geografische interface. Hiermee zijn we uitgegroeid tot marktleider in het segment. Nu we onderdeel zijn van Visma, zien we mooie kansen om ook nieuwe markten te betreden die te maken hebben met regelgeving voor de openbare ruimte. Niet onbelangrijk te vermelden is dat we door aansluiting bij Visma verwachten ook makkelijker personeel aan te trekken. We kijken er naar uit om samen te werken met andere Vismabedrijven die de publieke sector bedienen.’’

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “Als Visma willen we complexe processen versimpelen via automatisering. Juist de wetgeving rondom de publieke ruimte is complex en de registratieplicht neemt alleen maar toe. P8 Software biedt een prachtig platform om de naleving van de wetgeving te vereenvoudigen. We zijn blij en trots dat P8 Software nu lid is van de Visma-familie. P8 sluit goed aan bij Vismabedrijven die de organisaties in het fysieke domein bedienen.”

Foto: Eric Heersink (Directeur van P8 Software) en Rob Steneker (Managing Director bij Visma Roxit)
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by