Nieuws

23-11-2022 12:40

Koninklijke Rotra Groep uit Doesburg wint Award voor Beste Gelderse Familiebedrijf

De winnaars van de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf zijn dinsdagavond 22 november door de Commissaris van de Koning, John Berends, bekendgemaakt. In de categorie grote bedrijven is de Koninklijke Rotra Groep uit Doesburg tot winnaar uitgeroepen. Dit 113 jaar oude Gelderse familiebedrijf blijft continu in transitie. Ze zijn de booking.com of Uber van de transport en logistiek! Al vier generaties is de familie Roelofsen actief in transport en logistiek.

In de categorie kleinere bedrijven gaat Edens Plants & Creations uit Wezep er met de prijs van door. Edens, opgericht in 1972, is een derde generatie familiebedrijf en houdt zich bezig met de productie van winterharde, kleurrijke potplanten. Het bedrijf is sterk innovatief en heeft daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Over de award
Jaarlijks plaatst het Gelders Familiebedrijven Gilde Gelderse familiebedrijven in de spotlights door het uitreiken van een prijs voor best presterende familiebedrijf van Gelderland. Familiebedrijven worden daarbij niet alleen beoordeeld op hun economische prestaties, maar vooral op hun maatschappelijke impact. De prijs werd eerder uitgereikt aan Bakkerij Hilvers (2018), DKC Installatietechniek (2019) en Van Werven Infra (2021). Dit jaar werden er 90 bedrijven voorgedragen voor de Award. Naast Rotra en Edens wisten CCV Group, KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling, Rots Bouw en Pollmann het podium te bereiken. 

Fusie
Tijdens de zeer inspirerende avond kondigde het Gelders Familiebedrijven Gilde en het Gelders Familiebedrijven Genootschap aan de samenwerking verder vorm te geven door een fusie en verder te gaan onder de naam Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven. Deze samenwerking leidt tot een versterking van beide organisaties en een nog beter aanbod voor Gelderse familiebedrijven. 

Over het Gelders Familiebedrijven Gilde
De Award voor het Beste Gelders Familiebedrijf is een initiatief van het Gelders Familiebedrijven Gilde. Het Gilde zet zich al meerdere jaren in voor Gelderse familiebedrijven. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van een platform waar familiebedrijven elkaar kunnen treffen en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Familiebedrijven spelen een belangrijke rol in de Gelders economie. Immers, deze provincie telt ruim 45.000 familiebedrijven, goed voor 277.000 banen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by