Nieuws

31-05-2023 11:06

ATARO wint aanbesteding voor beheer en exploitatie Doesburgse sportaccommodaties

Begin maart deed de gemeente Doesburg een aanbesteding voor de exploitatie en het beheer van twee sportaccommodaties. Dit was nodig omdat het contract met de toenmalige beheerder bijna afliep. Dit contract kon niet zondermeer verlengd worden in verband met geldende aanbestedingsregels. De aanbesteding is inmiddels afgerond en de opdracht is gegund aan Ataro B.V.. Per 1 juli zullen zij zorg dragen voor het beheer en onderhoud van Sporthal Beumerskamp en de sportzaal aan de Wilgenstraat.

Verloop van het aanbestedingsproces
Op de aanbesteding van de gemeente Doesburg kwamen verschillende reacties. Deze zijn door de gemeente beoordeeld aan de hand van een vooraf opgesteld puntensysteem. In het bijzonder is gelet op het aanwezige plan van aanpak en de manier waarop de exploitant van de sportaccommodaties aansluit bij de toekomstvisie van de gemeente op het gebied van sport en bewegen. Na de eerste beoordeling bleven er twee serieuze partijen over. Wethouder Birgit van Veldhuizen: “De keuze viel uiteindelijk op Ataro B.V. Zij vielen op door een gedegen plan van aanpak, de beste onderbouwing en de ruime ervaring in de gemeente Zevenaar.”

Duurzame oplossingen
Ataro heeft ervaring met beheer en exploitatie van sportaccommodaties in de Liemers. Bij de binnensportaccommodaties maakt Ataro gebruik van een geheel geautomatiseerd open en sluit systeem waarbij ook licht en verwarming wordt aangestuurd. Ataro is continue op zoek naar duurzame oplossingen en dat zal in de loop van de tijd ook terug te zien zijn bij de locaties in Doesburg.

Ronald Haverkamp – Directeur/bestuurder Ataro B.V.: “We zetten onze kennis en kwaliteit in om sport laagdrempelig te maken in de Liemers. Ook in Doesburg en omstreken willen wij de drempel voor inwoners om te gaan sporten verlagen. We besteden veel aandacht aan het contact met de gebruikers zodat de overname zo soepel mogelijk zal verlopen. Wij hebben er zin in!”

Afbeelding van Tania Dimas via Pixabay
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by