Nieuws

28-09-2023 08:05

Week van de Toegankelijkheid laat met diverse activiteiten zien dat toegankelijk loont

Van maandag 2 oktober t/m zaterdag 7 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Het thema dit jaar is: toegankelijkheid loont. Organisator Ieder(in) roept ondernemers op om een activiteit te organiseren rondom inclusie van mensen met een beperking.

Jaarlijks organiseert belangenbehartiger Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Met activiteiten in heel Nederland vragen ze aandacht voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een handicap. Diverse partijen doen mee, zoals bijvoorbeeld restaurants, bioscopen, hotels, kledingwinkels, cafés en mkb-ondernemingen.

Toegankelijkheid loont voor ondernemers
Dit jaar is het thema toegankelijkheid loont. Wat levert toegankelijkheid op voor ondernemers? In Nederland wonen ruim twee miljoen mensen met een handicap. En daar komen er door de vergrijzing steeds meer bij.

Met een toegankelijk en begrijpelijk aanbod van producten en diensten, kunnen ondernemers dus meer klanten en een groter marktaandeel bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een hotel dat goed fysiek toegankelijk is en daardoor meer gasten en betere recensies krijgt. Of denk aan een digitaal toegankelijke website, waardoor mensen met een visuele beperking makkelijk informatie kunnen vinden.

Activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid
Diverse organisaties en bedrijven in heel het land organiseren tijdens de Week van de Toegankelijkheid activiteiten rondom dit thema. Van belevenisworkshops tot rondleidingen en optredens. Het complete overzicht vind je op www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), koepelorganisatie en landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Bij Ieder(in) zijn 230 organisaties van mensen met een beperking of chronische ziekte aangesloten.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by