Nieuws

23-10-2023 09:47

Business Club De Graafschap: Onze persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd


Fotografie: De Graafschap media

Sinds anderhalf jaar zitten de veldprestaties van De Graafschap weer in de lift. Dat merkt ook het commerciële team van Business Club De Graafschap. Dit jaar mocht de club dertig nieuwe bedrijven verwelkomen, die net als de rest van de leden kunnen rekenen op een uitgebreid netwerk en kwalitatieve en laagdrempelige netwerkbijeenkomsten.


Sponsoren die extra kaarten voor de thuiswedstrijden bestellen, de groeiende vraag naar arrangementen rondom de wedstrijden en bedrijven die zich spontaan melden met de wens om lid te worden; het succes op het veld blijkt aanstekelijk te werken. Volgens accountmanager Jordi Brockötter heeft dit alles te maken met de laagdrempelige manier van netwerken binnen Business Club De Graafschap. "De Business Club voelt een beetje als een grote familie. Iedereen deelt dezelfde liefde voor voetbal. Met onze bijeenkomsten spelen we in op leuke, gezellige avonden. Daardoor komen de leukste verhalen op tafel en komen de meest waardevolle connecties tot stand."

Regio

De Business Club telt inmiddels ruim 400 leden en is daarmee het grootste zakelijke platform in de Achterhoek. Van héél de regio, benadrukt Jordi. "De Graafschap is er niet alleen voor de ondernemers in Doetinchem en Varsseveld. Wanneer je zelf uit een bepaald gebied komt, kun je dat extra goed over de bühne brengen. Mijn collega-accountmanager Brend Evers komt uit de omgeving van Wehl en neemt daarom de regio Doetinchem, Wehl en Didam voor zijn rekening. Ik kom zelf uit Winterswijk en haal de banden aan met de ondernemers in het oosten van de Achterhoek. Die aanpak werkt, aangezien het bedrijfsleven van Winterswijk tot aan Didam en Zevenaar sinds de afgelopen twee jaar goed vertegenwoordigd is binnen ons zakelijke netwerk."

Belonen

Ondernemers kiezen om verschillende redenen voor een lidmaatschap bij Business Club De Graafschap. Jordi: "Veel leden nemen klanten en andere zakenrelaties mee naar wedstrijden of belonen werknemers met een mooie thuiswedstrijd. Op wedstrijddagen bieden we bovendien diverse arrangementen. Zo kan de kroeg worden afgehuurd voor een hapje en een drankje of kun je voorafgaand aan de wedstrijd dineren in het restaurant. We merken dat daar de laatste tijd veel vraag naar is."

Netwerk uitbreiden

De belangrijkste redenen om lid te worden, blijft natuurlijk de wens om het zakelijke netwerk uit te breiden. "Ondanks de coronapandemie doen veel bedrijven in de regio het heel erg goed. Er komen ook steeds meer bedrijven bij. Zij hebben de behoefte en de middelen om lid te worden om zo hun netwerk uit te breiden. Dat horen we onder andere terug van de familiebedrijven die zich bij ons aansluiten. De nieuwe generatie ondernemers die aan het roer komt te staan, moet diens eigen netwerk gaan opbouwen."

Wie specifiek op zoek is naar een bepaalde connectie, kan altijd even het vierkoppige commerciële team aanschieten. "Veel bedrijven groeien hard en hebben bijvoorbeeld een personeelstekort, zijn op zoek naar een concreet product of zitten met juridische kwesties. Binnen ons netwerk is er voor elk vraagstuk wel een expert aanwezig. Wij brengen graag de juiste partijen met elkaar in contact."

Kwalitatieve events

Een andere belangrijke factor voor het succes van de Business Club is de kwaliteit van de bijeenkomsten, geeft Jordi aan. "Vergeleken met andere clubs organiseren wij veel bijeenkomsten. Zo vindt elke derde donderdag van de maand het event 'Sfeervol Zakendoen' plaats (voorheen Happy Hour). We trappen de avond af met een gezamenlijk diner, waarna er diverse interessante sprekers aan het woord komen. In september waren Hans Kraaij jr, Guus Hiddink en trainer Jan Vreman aan het woord en hebben een aantal nieuwe spelers zichzelf voorgesteld. Aan deze bijeenkomst hebben meer dan 250 leden en sponsoren deelgenomen. Ook ons jaarlijkse golftoernooi, de haring party en de vakantieborrel zijn geliefd. Daarnaast houden we de trends in de gaten en kijken wat onze leden leuk vinden. Zo organiseerden we in oktober een padeltoernooi bij Tennisclub Zuid voor 32 personen. Binnen anderhalve dag na het bekendmaken van dit event waren alle plekken vol."

Bijeenkomsten in het stadion

Met een standaard lidmaatschap van Business Club De Graafschap kunnen ondernemers al deze mooie events en de thuiswedstrijden bezoeken. Wat veel leden niet weten, is dat je op niet-wedstrijddagen gratis ruimtes kunt huren in de Vijverberg. "We hebben ruimte voor bijeenkomsten van 5 tot 2.000 personen. Denk bijvoorbeeld aan een sales- of een boardroom meeting in de bestuurskamer met uitzicht op het veld. Ook productpresentaties, klantdagen en kerst- en nieuwjaarsborrels komen hier prima tot hun recht."

De combinatie van een uitgebreid netwerk en kwalitatieve en laagdrempelige netwerkbijeenkomsten met een flinke opkomst, maakt dat de commerciële afdeling voor het vierde jaar op rij mooie zwarte cijfers mag schrijven. Jordi: "Nieuwe bedrijven, sponsoren die een jubileum vieren; we houden het bedrijfsleven in de Achterhoek nauwlettend in de gaten en zorgen dat we op de belangrijke momenten van ons laten horen. Die persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd."


Maak kennis met De Graafschap tijdens de kick-off van ZO! op 8 december

Benieuwd wat het uitgebreide netwerk van De Graafschap voor jouw bedrijf kan betekenen? En wat Oost-Gelderland Business en uitgeverij Van Munster Media Factory te bieden hebben? Op vrijdag 8 december organiseren Business Club De Graafschap en Oost-Gelderland Business rondom de thuiswedstrijd De Graafschap Cambuur de kick-off van netwerkorganisatie ZO! Oost-Gelderland. De kick-off wordt een laagdrempelige en gezellige bijeenkomst voor ondernemers uit de regio, die nog geen lid zijn van de Business Club. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij kennismaken met de club, ongedwongen netwerken met collega-ondernemers en samen de wedstrijd kijken. Na de wedstrijd kunnen de deelnemers verder netwerken met ondernemers die al lid zijn van de Business Club. Meer weten over deze bijeenkomst? Kijk op www.oostgelderlandbusiness.nl/ZO_achterhoek
 

delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by