Nieuws

04-12-2023 16:46

Drie Achterhoekse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

De Achterhoekse metaalbedrijven De Lepper uit Doetinchem, Giesen Coffee Roasters en Hencon (beide uit Ulft) zijn genomineerd voor de OOM Award Gelderland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Metaalunie district Oost op 26 januari 2024.

“De wereld om ons heen verandert, daar moet je op inspelen”, zegt Thomas Bruggert, mede-eigenaar van De Lepper. “En dat doe je onder meer met opleiden. Van stagiaires, maar zeker ook het vaste personeel. Zo maken we elke keer een verbeterslag. Mensen groeien, voelen zich gewaardeerd. Alleen dat is het al waard om op te leiden.”

HR-manager Krista Jansen van Giesen Coffee Roasters: “Opleiden zit in het DNA van Giesen. Niet alleen de praktijkopleider heeft een aandeel, het hele team leidt op. Het is onwijs mooi om te zien hoe iedereen hier stappen maakt. Jong, oud, lang in dienst, kort in dienst: iedereen kan hier leren. Daarom vinden we het ook superleuk dat onze inspanningen op het gebied van opleiden gezien worden, met de nominatie voor de OOM Award.”

“Het werk aan onze complexe machines kun je niet zomaar op school leren”, zegt manager service support Maurits Rutjes van Hencon. “Daarom leiden wij veel intern op. Bijvoorbeeld met een mentorsysteem waarin een ervaren kracht een nieuwe collega onder de hoede neemt. En we werken ook veel met afstudeerders, op alle niveaus. Zo willen we iedereen motiveren om nieuwe kennis op te doen. Dat maakt het werken bij Hencon ook zo leuk.”

Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. 

Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 

Foto: Olivier Huisman
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by