Nieuws

22-02-2024 11:46

NCD organiseert vierde editie Dag van het Leiderschap

NCD, de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren, organiseert op donderdag 9 april de vierde editie van de Dag van het Leiderschap. Een dag die georganiseerd wordt voor (aankomend) directeuren en ondernemers om hen in één dag bij te praten, te inspireren en te informeren over actuele onderwerpen en thematiek.

Dit jaar staat in het teken van ‘Bridging Generations’. Want niet eerder werd er zoveel geschreven en gesproken over de verschillende generaties, de generatiekloof, Gen Z en de opvolgende ontwikkelingen. Directeur van NCD, Esther de Jong: “Het is een feit dat we leven in een periode waarin we veel moeten loslaten, terwijl we niet precies weten hoe de toekomst eruit gaat zien. Tegelijkertijd hebben we ook te maken met grote verschillen in verwachtingen, normen en waarden die alle generaties met zich meebrengen. We zitten als het ware in een zogenoemde tussentijd. Bij NCD geloven we erin dat juist deze periode er één is waar we meer dan ooit met elkaar in verbinding moeten staan. Niet de verschillend leidend laten zijn, maar van en met elkaar leren”.

Net als in alle voorgaande edities wist NCD grote namen aan zich te verbinden. Waar vorig jaar Feike Sijbesma en de Goldschmeding Foundations de honeurs waarnamen staan nu uiteenlopende generaties op het podium bij Kok Experience in Lelystad. “Bridging Generations is als het ware de paraplu waaronder thema’s vallen die spelen in de maatschappij en het bedrijfsleven. We hebben het over bijvoorbeeld duurzaamheid, diversiteit en inclusie, AI en Nieuw Leiderschap. Ik heb met mijn team ook dit jaar getracht om hier sprekers bij te vinden die én afkomstig zijn uit verschillende generaties én staan voor één van deze thema’s” vertelt de Jong.

En dat lijkt te zijn gelukt want de line-up is indrukwekkend. Het theoretische aspect van generaties en de verschillen tussen hen wordt door Bastiaan Hoogendoorn toegelicht. Hoogendoorn is managing director bij Quaestus en zij helpen mensen te groeien en bedrijven hun performance te laten verbeteren door het vinden, beoordelen en ontwikkelen van duurzame Leiders. Bastiaan spreekt over cultuur en veiligheid die nodig is en verschillende vormen van leiderschap: hoe kan je hierin generaties met elkaar verbinden?

Aansluitend volgt Melle Schellekens, impactondernemer en founder van The Good Roll. “Ik denk dat ik mijn generatie goed vertegenwoordig met enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen. The Good Roll is een duurzaam initiatief wat 50% van de nettowinst doneert aan de bouw van toiletten in Ghana. Daarnaast hebben we écht oog voor de maatschappij en wat er speelt, dat vind ik een heel belangrijk uitgangstpunt. Vertelt Melle. “

De Dag van het Leiderschap wordt afgesloten door Kristel Groenenboom, CEO bij het gelijknamige internationale bedrijf Groenenboom Containers en bekend van het boek “Mag ik meneer Kristel even spreken”. Groenenboom werd in 2022 uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar en won diverse prijzen. Ze staat voor verschillende generaties binnen een familiebedrijf én voor diversiteit. Ze is de eerste vrouwelijke generatie in een mannenbedrijf en doet de dingen ‘net even anders’ dan haar vader. “Ik vind dat ze een heel mooi voorbeeld is voor haar generaties en de generaties om haar heen. Ze probeert ze te volgen en te begrijpen en is een heel krachtige persoonlijkheid. Ik kijk er erg naar uit om alle drie de sprekers te horen, het wordt een hele inspirerende dag!”.

De Dag van het Leiderschap vindt plaats bij Kok Experience in Lelystad. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ncd.nl/dag-van-het-leiderschap. Er zijn slechts 150 kaarten beschikbaar, de verkoop is inmiddels gestart. Complete details over het programma lees je ook hier terug.

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by