Nieuws

08-05-2024 09:16

Verkiezing lelijkste website van het jaar

Hostnet organiseert een verkiezing om de lelijkste website van het jaar te vinden. De winnaar van de ludieke titel wint een complete website make-over.

De hostingprovider wil met de verkiezing het belang van een functionele en goed uitziende website onderstrepen. Woordvoerder Marek van den Oever van Hostnet: “Je website is toch je visitekaartje. Als die er knullig of ouderwets uitziet, kom je direct een stuk minder professioneel over.”

Hostnet wil met de verkiezing niemand belachelijk maken, maar juist bewustwording creëren over de mogelijkheden. Van den Oever: “Met de technologieën van tegenwoordig, zoals AI, is het makkelijker dan ooit om een goed uitziende website online te zetten. En als je er zelf echt niet uitkomt, kun je tegenwoordig ook steeds makkelijker een website laten maken.”

Het hostingbedrijf zal zelf niet optreden als smaakpolitie, maar laat het nomineren en stemmen over aan het grote publiek. Vanaf begin mei kan iedereen zijn eigen ‘favoriet’ nomineren op de actiepagina. Het is ook toegestaan om je eigen website te nomineren.

GeoCities en Comic Sans
Wat precies gezien wordt als lelijk, is natuurlijk een kwestie van smaak. “Onleesbare, hysterische, kitscherige of té minimalistische sites: wij zien het allemaal graag voorbij komen,” zegt Van den Oever.

Toch ziet Hostnet wel degelijk een overeenkomst tussen veel 'lelijke websites'. In de meeste gevallen is die 'lelijkheid' namelijk het gevolg van achterstallig onderhoud. “Sommige websites lijken echt uit een andere tijd te komen – compleet met GeoCities-look, overmatig veel gifjes, en lettertypes als Comic Sans en Lucida Handwriting. Voor liefhebbers een trip down memory lane, maar voor anderen misschien reden om snel weg te klikken,” aldus Van den Oever.

Het nomineren van lelijke websites kan tot 20 mei. Vanaf 23 mei mag iedereen vervolgens stemmen op de genomineerde websites. De winnaar wordt op 6 juni bekendgemaakt. De ‘gelukkige’ mag zich een jaar lang ‘De Lelijkste Website van het Jaar’ noemen, krijgt een complete make-over door het designteam van Hostnet. Ook krijgt de winnaar 5 jaar gratis hosting.

Mensen die nomineren en stemmen maken kans op een bol.com cadeaukaart ter waarde van € 50. Meer informatie over de actie is te vinden in de actievoorwaarden.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by