Nieuws

10-05-2024 09:37

Gemeente Doesburg sluit aan bij Coöperatie Energieloket Achterhoek

Het college van B&W van de gemeente Doesburg heeft na raadpleging van de gemeenteraad besloten toe te treden tot Coöperatie Energieloket Achterhoek. Met deze toetreding sluit de gemeente Doesburg aan bij acht Achterhoekse gemeenten, die al langer samenwerken aan een energieneutrale Achterhoek in uiterlijk 2050. Operationeel vormt Energieloket Achterhoek sinds 2021 hét
energieloket voor inwoners van Doesburg. Nu is deze samenwerking ook in de bovenliggende coöperatie geformaliseerd. De aansluiting wordt binnenkort formeel bekrachtigd.

Wethouder Birgit van Veldhuizen over de aansluiting: “Ook Doesburg wil dat inwoners aan de slag gaan met verduurzaming van hun woningen. Hierbij kan het Energieloket onze inwoners goed helpen. Toetreding tot de Coöperatie helpt ons om dit volop te ondersteunen.”

Energieloket Achterhoek
Met deze toetreding bekrachtigt de gemeente Doesburg haar samenwerking met Energieloket Achterhoek. Het Energieloket werkt in opdracht van de Achterhoekse gemeenten aan de energietransitie door inwoners op verschillende manieren te helpen met het verduurzamen van hun huis. Gemeente Doesburg ziet in Energieloket Achterhoek een deskundige en betrouwbare partner die op een kwalitatief goede manier uitvoering weet te geven aan het realiseren van de energietransitie.

Kijk voor meer informatie op www.energieloketachterhoek.nl.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by