Nieuws

27-05-2024 10:36

Horecacontrole Doesburg

In Doesburg is op donderdag 23 mei een grote horecacontrole gehouden. Diverse horecazaken zijn bezocht door verschillende overheidsinstanties. Gemeente, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Arbeidsinspectie en Omgevingsdienst trokken hierbij samen op. Er werd onder meer gecontroleerd op de naleving van hygiënevoorschriften, vergunningen en voorschriften op het gebied van brandveiligheid.

De gemeente Doesburg heeft de leiding bij het integraal handhavingsbeleid en vindt het belangrijk dat de horeca jaarlijks wordt gecontroleerd in samenwerking met andere partijen: een zogenoemde integrale controle. Tijdens deze controles wordt er o.a. gekeken of de vergunning in orde is. Ook is er aandacht voor de brandveiligheid, de arbeidsomstandigheden en de voedselveiligheid. Het doel is naleving van de wet- en regelgeving af te dwingen, overlast te verminderen of te voorkomen en bovendien is het ook belangrijk de concurrentie in Doesburg eerlijk te houden.

Gastvrijheid
Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar: “Ik ben ontzettend blij met de fijne horecazaken in Doesburg. Wij zijn een gastvrije stad, waar veel toeristen komen en de horeca is erg belangrijk voor Doesburg. Ik vind ook dat iedereen zich aan de wet- en regelgeving moet
houden, zodat het hier zo fijn vertoeven blijft. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Doesburg en ik hecht aan regelmatige controles en handhaving.”

Resultaten
Er werden in totaal 17 horecazaken gecontroleerd. De controle is goed verlopen. Er zijn diverse waarschuwingen gegeven en er zullen ook enkele boetes worden opgelegd. De overtredingen waren o.a. op het gebied van hygiëne, brandveiligheid, vergunningen en de arbeidstijdenwet.

Melden helpt
Hebt u signalen dat er iets niet klopt, meldt dit dan bij de desbetreffende instantie! Anoniem kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem, via het telefoonnummer 0800-7000. Weet u niet goed waar u naar toe moet met uw melding? Dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente, via veiligheid@doesburg.nl of via 0313 48 13 13.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by