Nieuws

10-06-2024 09:49

De Graafschap Haringparty bij Villa Ruimzicht, Zara Temmink goede doel van dit jaar

Hét jaarlijkse netwerkevenement van Business Club De Graafschap; 'De Graafschap Haringparty' wordt dit jaar gehouden op donderdag 20 juni bij Villa Ruimzicht in Doetinchem. Traditiegetrouw wordt tijdens het evenement een Achterhoeks goed doel in het zonnetje gezet. Tijdens vorige edities waren dat onder andere Sravana, Inloophuis Oude IJssel, Manege Zandewierde, Dierencentrum Achterhoek, Stadsmuseum Doetinchem, Stichting Huntington Oost Achterhoek en Tas voor de Toekomst. 

De Graafschap Haringparty 2024 is een initiatief van Business Club De Graafschap. Sinds 2022 wordt tijdens de Haringparty de ‘De Graafschap Verbindt bokaal’ uitgereikt. De Graafschap Verbindt is de maatschappelijke tak van Betaald Voetbal De Graafschap en biedt kansen voor duurzame verankering van maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio. De bokaal (en een bijbehorend geldbedrag) gaat dit jaar naar Zara Temmink.

Op 20 juni kunnen de genodigden van De Graafschap Haringparty via een donatie meedoen aan de verloting van een vaatje Hollandse Nieuwe. Aan het eind van de Haringparty wordt bekendgemaakt welk bedrag er ten gunste van Zara Temmink zal worden overgemaakt. Het belooft ook dit jaar een recordopbrengst te worden. 

Wie is Zara Temmink? 
Hoi, ik ben Zara Temmink, 19 jaar. Ik heb een visuele beperking (retinitis pigmentosa) en zie daardoor 15%. Mijn passie is atletiek en ik heb hier talent voor. Hierin laat ik mij niet tegenhouden door mijn beperking. Ik train al twee jaar op Papendal en groei snel in mijn prestaties. Mijn trainers zien mijn potentie, ik word opgemerkt t.o.v. andere atleten. Ik heb inmiddels ook de A-status gekregen. Het doel is dat ik in 2024 met de paralympische spelen mee doe en het ziet er naar uit dat dit tot mijn mogelijkheden behoort. Ook de paralympische spelen van 2028 in LA staan op mijn programma. Sinds september 2021 woon ik daarom ook bij Papendal. Zo kan ik het trainen voorrang geven om mijn kansen te vergroten en dit doel te bereiken. De aankomende twee jaar zullen er veel trainingskampen en wedstrijden zijn.

Deze trainingskampen en wedstrijden zijn noodzakelijk om mij te kunnen plaatsen voor de paralympische spelen. Daarnaast zijn deze ook erg leerzaam en goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Echter zijn deze kampen ontzettend duur en zijn mijn financiële mogelijkheden niet eindeloos. Iedereen om mij heen heeft er volledig vertrouwen in dat mijn doel realistisch is. Ik train hier dan ook elke week tussen de 16-20 uur voor. Ik heb de discipline en motivatie om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Ik ben een keiharde werker en heb er alles voor over. Daarnaast volg ik een opleiding (MBO) aan het Rijn IJssel ( Maatschappelijke zorg - specifieke doelgroepen). U kunt mij enorm helpen door een donatie te doen om mijn droom te doen verwezenlijken. Ik hoop op jullie steun!

Groetjes, Zara Temmink

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by