Juust Advocaten: Op een begrijpelijke manier ondernemers verder helpen en kennis delen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 4 2020



Niek Cornelissen en Eef Steentjes in overleg met een zakelijke cliënt


Juust Advocaten & Mediators is ruim een jaar geleden gelanceerd met frisse groene kleuren. De reacties waren alleen maar positief. "Kort en krachtig", "precies zoals jullie zijn" en "een passende en pakkende naam", waren veelgehoorde reacties. Het kwalitatief hoogwaardige advocatenkantoor uit Lichtenvoorde, dat daarvoor bekend was onder de naam SteentjesWoltersMulder, is al vele jaren een begrip in de regio. Advocaten en mediators met veel kennis en praktijkervaring, met een breed netwerk en met 'de poten in de Achterhoekse klei'.

Fotografie: Joost Franken

"Op een duidelijke manier ondernemers verder helpen, dat is wat we willen en wat we ook doen", aldus advocaat/mediator en partner Eef Steentjes. "In deze tijd willen ondernemers geen langdradige en onbegrijpelijke zinnen met allerlei wetsartikelen, rechtspraak en moeilijke woorden. Kwaliteit van de dienstverlening is niet af te lezen aan de hoogdravendheid van de gebruikte woorden. In mijn ogen vermindert dat juist de kwaliteit. Ondernemers willen gewoon graag concreet weten wat ze wel of niet moeten doen. Wij zijn de specialisten en daar mogen ze op vertrouwen. Uiteraard zijn wij ook geen wonderdokters en kunnen wij geen garanties geven hoe een zaak afloopt. Maar als je ondernemers in normaal Nederlands of Achterhoeks dialect uitlegt wat er speelt en wat de kansen en de risico's zijn, dan zijn zij verder prima in staat om samen met ons de koers te bepalen."

Helder taalgebruik

Helder taalgebruik is een van de aandachtspunten van het kantoor. Dat komt onder meer tot uiting in de correspondentie en de processtukken die zij voor haar cliënten opstelt. "Daar heeft de advocatuur nog een grote slag in te maken", vervolgt Niek Cornelissen, die naast zijn huurrechtpraktijk samen met Eef Steentjes de omvangrijke ondernemings- en insolventierechtpraktijk van Juust voert. Niek en Eef worden daarbij regelmatig ondersteund door advocaat Yetis Cenik en jurist Hidde Voerman, die beiden hoofdzakelijk actief zijn op het gebied van het contracten- en aansprakelijkheidsrecht, en arbeidsrecht juriste Marije Giezen. "Vooral bij de bedrijfsovernames en advisering aan bedrijven in moeilijkheden is het belangrijk dat we een probleem vanuit verschillende rechtsgebieden en invalshoeken kunnen benaderen", aldus Niek. Niek en Eef worden door de Rechtbank Gelderland regelmatig benoemd tot curator in faillissementen. "Het is nu nog opvallend rustig op dat gebied, maar het kan vanwege de coronaproblematiek zo maar de spreekwoordelijke stilte voor de storm zijn."


Kantooroverleg advocaten en juristen ondernemingsrecht

Meester Juust

De jongste speerpunten van Juust zijn mediation (conflictbemiddeling) en kennis delen. Eef vervolgt: "Als onafhankelijk geregistreerd mediator help ik ondernemers die in een conflict terecht zijn gekomen zoveel mogelijk verder. Dat kan bijvoorbeeld gaan om vennoten of aandeelhouders die niet meer met elkaar verder kunnen of een leverancier en een afnemer die er samen niet uitkomen en een gang naar de rechter willen voorkomen. Mijn collega en zakelijk partner Mieke Mulder doet dit al veel langer op het gebied van echtscheidingsmediation en zij is daar heel succesvol in." Verder zet het kantoor in op kennisdeling. Onlangs zag 'Meester Juust' het licht. Onder deze vlag verzorgt Juust opleidingen en trainingen. Eef geeft aan dat de eerste leergang Arbeidsrecht in het voorjaar van 2021 van start gaat. "Deze leergang bestaat uit zes ochtenden van drie uur met een afsluitende netwerklunch. Het is de bedoeling dat deze leergang praktisch wordt ingestoken, interactief is en dat er uiteindelijk een leuke hechte groep ontstaat. Maar dat komt wel goed. Marije Giezen, die deze leergang gaat verzorgen, is een ervaren en prettige spreker en geeft ook les aan de HAN (HBO rechten). Er heeft zich al een aantal (mensen van) bedrijven aangemeld. Verder zullen wij in de toekomst, als we het coronavirus de baas zijn, kosteloze themabijeenkomsten blijven organiseren onder de naam 'Juust legt uut'. Kortom, genoeg te doen met maar een doel: ondernemers verder helpen!"

 

 

 

 

 

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 4 2020

» Interview Ingrid Thijssen, VNO-NCW: Samen met leden het verschil maken
» Mismatch arbeidsmarkt nog duidelijker door corona
» Prijsvraag Werkplek van de Toekomst: Flexibiliteit als sleutelwoord
» Zo maak je online vergaderen leuker en efficienter
» DOC Opleiding & Training: De managementassistent van de toekomst
» Jong Management Achterhoek: Gebundelde krachten bij Vredegoor Lanting Makelaars
» Achterhoek Monitor: We staan er goed voor
» Leiderschap: Stoppen met je bedrijf, een succes of een sof?
» Column Marieke Bach: In retraite
» Column Juust Advocaten: Het effect van corona op lopende contracten
» Verhogen van de weerstand op de werkplek
» Ondernemen: Angst en bloedeerlijk
» WSP Achterhoek blijft ook tijdens corona op koers
» FNV: Het (maatschappelijk) belang van een sterke vakbond
» Juust Advocaten: Op een begrijpelijke manier ondernemers verder helpen en kennis delen
» Tevan geeft duidelijkheid over reiniging en desinfectie
» Column Liberi: Spelen en werken in de kantoortuin
» Rij-impressie Maxus eDeliver 3: frisse bezorger
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by