IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2017

IJzersterk Ondernemen

Ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand


Een ondernemer wil zich bezig houden met waar hij of zij goed in is. Dat is alom bekend. Maar ondernemers willen meer. Bijvoorbeeld een ruimte om rustig te kunnen werken. Een plek om af en toe gasten te ontvangen. Of nog liever: een ruimte met een vergaderzaal om presentaties te houden of workshops of cursussen te geven. Voor beginnende of kleinere ondernemers is het te kostbaar een ruimte te kopen of te huren die aan al deze wensen voldoet. De all-informule van de stichting IJzersterk Ondernemen biedt deze ondernemers dé oplossing. En dat kan al vanaf € 99,50- per maand!

Tekst: Sander Damen Fotografie Marcel Krijgsman

 

IJzersterk Ondernemen heeft in Gendringen en Ulft de beschikking over sfeervolle, representatieve, in het centrum gelegen panden waar ondernemers zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag niet alleen gebruik kunnen maken van een kantoor of werkplek, maar ook van gemeenschappelijke ruimten zoals spreekruimten, cursuslokalen, toiletten en een kantine. De stichting IJzersterk Ondernemen wordt bestuurd door René en Jeroen Wopereis, beiden ervaren ondernemers. Hun eigen kennis en ervaring zetten ze in om de gebruikers van IJzersterk Ondernemen optimaal te kunnen faciliteren. Flexibiliteit is daarbij een kernbegrip.

Alles inbegrepen

Een werkplek of flexplek huren kan al vanaf € 99,50 per maand. Een eigen kantoor is al mogelijk voor € 225,-. Bij dat bedrag is alles inbegrepen: de werkplek of het kantoor, internet, gas, elektriciteit, water, gebruik van toilet, zalen, spreekruimten, kantine en koffie of thee. "Ondernemers weten bij ons precies waar ze aan toe zijn", licht René Wopereis toe. "Er zijn geen verborgen kosten. En we verzorgen ook de inrichting voor ze, mochten ze dat willen. We hebben zelfs bureaus en stoelen op voorraad voor mensen die snel van start willen." Zoveel gemak voor een vast bedrag. Logisch dat veel ondernemers gebruik maken van de mogelijkheid: op beide locaties is dan ook nog maar beperkt ruimte beschikbaar.

Broedplaats

Maar dat kan ook zo maar veranderen. Dat is de charme en tegelijkertijd ook kracht van IJzersterk Ondernemen. Veel bedrijven starten bij IJzersterk Ondernemen en groeien dan door naar een eigen locatie. Dat is de ervaring van Jeroen en René Wopereis, de bestuursleden van de stichting IJzersterk Ondernemen. "We zien IJzersterk Ondernemen als een broedplaats voor bedrijven", vertelt René Wopereis. "Er zijn al meerdere bedrijven bij ons gestart en hier uit hun jasje gegroeid. Meest recent nog uitzendbureau Select4U. Na enkele jaren in ons pand in Ulft gehuisvest te zijn, zijn ze verhuisd naar een eigen pand verderop op het J.F. Kennedyplein." Het vertrek van Select4U is gek genoeg een bevestiging van het succes van IJzersterk Ondernemen. "Dit is hoe het bedoeld is", vertelt René Wopereis. "Hier kunnen ondernemers groeien om vervolgens op eigen benen verder te gaan. De vrijgekomen ruimte wordt dan weer door een ander bedrijf ingenomen."

Concept

IJzersterk Ondernemen is een initiatief van Jeroen Wopereis. Het idee ontstond een jaar of zes geleden. "Ik was toen op zoek naar een bedrijfsruimte voor mijn bedrijf WorkWear4all", licht Jeroen toe. "Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat het vaak net zo duur was om een grote verdieping te huren als een kleine werkruimte. Zo kwam ik op het idee om met een collectief van ondernemers gezamenlijk een ruimte te betrekken." Wopereis levert professionele bedrijfskleding, werkkleding en werkschoenen van meer dan ruim dertig merken voor verschillende branches, als de beveiliging, voedingsmiddelenindustrie, bouw, industrie, transport en logistiek, automotive en de groenvoorziening. "Op onze site bieden we een assortiment van maar liefst vijftigduizend producten op het gebied van werkkleding, PBM's en werkschoenen aan," vertelt Jeroen. "Het succes van de webshop is de snelle levertijd en de hoge kwaliteit van de gekozen merken in de shop. Wat ons uniek maakt, is dat wij een professioneel kledingpakket geheel toe kunnen spitsen op de wensen en huisstijl van de klant, gepersonaliseerd met een logobedrukking of -borduring." WorkWear4All heeft haar kantoor en showroom in het IJzersterk Ondernemen pand aan de Grotestraat 35 in Gendringen.

Klooster Ulft

Het concept van IJzersterk Ondernemen bleek kort na de start al aan te slaan. "We begonnen 2014 in Ulft aan de Middelgraaf met vijftien werkplekken", vertelt Jeroen. "Al snel hadden we meer ruimte nodig die we vonden in het oude pand van de Rabobank in Gendringen. Ook daar zaten we al snel tegen het maximum aantal gebruikers aan." Die gewenste ruimte werd gevonden in Ulft. De gemeente Ulft zocht nog een bestemming voor het leegstaande voormalig klooster aan de F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft. Ze waren onder de indruk van het succes van IJzersterk Ondernemen en namen contact op met de vraag of de stichting misschien een bedrijvencentrum in het pand wilden vestigen.

Een pand dat voor René Wopereis, die in Ulft opgegroeid is, bekend was. "Dat was vroeger een meisjesschool", vertelt hij met een lach. "Jongens en meisjes kregen hier toen nog gescheiden onderwijs." Die tijd ligt ver achter ons. Het klooster van weleer is nu onder beheer van IJzersterk Ondernemen en biedt onderdak aan bedrijven van divers pluimage. "Het grappige is dat het niet alleen de bedrijven zijn die je zou verwachten, zoals webbouwers, vormgevers en webshops... de gebruikers hebben verschillende achtergronden. Het is heel divers. Sinds kort maakt de organisatie van Huntenpop gebruik van onze diensten, maar we hebben ook adviesbureaus, een diëtiste, een massagesalon, een mediator, een psycholoog, een internetbureau, een bedrijf dat stickers maakt en natuurlijk onze eigen bedrijven." René Wopereis is eigenaar van Bureau voor Bedrijfsveiligheid dat bedrijven adviseert op allerlei gebieden van bedrijfsveiligheid. Het verzorgt noodplannen, maakt plattegronden, doet keuringen en verzorgt cursussen en opleidingen, onder meer op het gebied van BHV, AED, VCA, EHBO en brandweer. "Ook mijn bedrijf groeit hier," vertelt René. "Sinds kort kunnen we ook voor ondernemers een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) opstellen en kunnen we met de ondernemer ervoor zorgen dat de medewerkers veilig en gezond werken. Op de eerste verdieping is een grote zaal waarin ik de opleidingen en cursussen geef. Die zaal kan door andere gebruikers via intranet gereserveerd worden. Wat trouwens ook leuk is: de wijkagent hier in Ulft stopt af en toe bij ons om zijn papierwerk af te handelen. Dat bespaart hem een rit naar het politiebureau."

Stagiaires

De all-informule omvat een groot aantal diensten. Gebruikers van het pand kunnen niet alleen gebruikmaken van hun kantoor of werkplek, maar ook van de andere faciliteiten in het pand als de kantine, spreekruimtes, zalen voor presentaties of cursussen maar ook van middelen als beamers en AV-apparatuur. "De meeste gebruikers hebben over het algemeen maximaal drie werknemers, maar ze kunnen hier beschikken over dezelfde faciliteiten als bedrijven die tien keer groter zijn", zegt Jeroen. "René en ik fungeren als aanspreekpunt voor de gebruikers. We helpen ze waar we kunnen en denken vanuit onze ervaring met ze mee. Daarnaast zijn we erkend opleider en hebben we ook regelmatig stagiaires die ook opdrachten voor de gebruikers kunnen uitvoeren." "Wij zitten nu al weer een jaar of drie hier in Ulft en ook hier slaat onze formule aan", zegt René. "Op dit moment zijn er nog drie kantoren en een aantal werkplekken in de kantoortuin beschikbaar. Het pand is overigens ook uitstekend toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten. Er is een lift en een aangepast toilet."

Flexibel

Volgens Jeroen Wopereis zijn er meerdere factoren waardoor de IJzersterk Ondernemen formule zo populair is. "Uiteraard vanwege de werkplekken in mooie panden op goede locaties", zegt hij, "de prijs en de faciliteiten maar ook vanwege de flexibiliteit die wij bieden. Wij regelen bijna alles voor de gebruikers. We hebben zelfs kantoormeubilair ter beschikking, mocht dat nodig zijn, maar ook onze opzegvoorwaarden worden als heel prettig beschouwd: een maand voor (flex)werkplekken en drie maanden voor een kantoor." "Plus de sfeer", licht René toe. "Wij brengen mensen op een ongedwongen manier samen, dat wordt op prijs gesteld. Bij ons geen ontbijten of borrels met elevatorpitches. Hier gaat het op een ongedwongen, laagdrempelige manier. Voor veel gebruikers voelt het als een soort familie, een soort gemeenschap waar we samen verantwoordelijk voor zijn."

Over de grens

Omdat het concept zo succesvol is, zoeken de ondernemers naar nieuwe mogelijkheden. Dat gebeurt aan deze én aan de andere kant van de grens. "We zijn heel serieus naar Bocholt aan het kijken", vertelt René. "De gemeente en ondernemers zijn daar heel enthousiast. Het lastige is dat daar overal betaald parkeren is. Het is daardoor moeilijker een geschikt pand te vinden." Ondernemers die belangstelling hebben voor een werkplek of kantoor bij IJzersterk ondernemen, mogen wat René en Jeroen betreft kosteloos een maandje komen 'proefdraaien'. "Wij nodigen iedereen met interesse voor onze dienstverlening uit om het een maand gratis te proberen", zegt Jeroen daarover. "Ook daar zijn we heel flexibel in." "Er zijn ondernemers die vijfentwintig euro tot honderd euro betalen om ergens een dagdeel van een zaal gebruik te mogen maken", besluit René het gesprek. "Voor iets meer of hetzelfde geld kunnen ze bij ons de hele maand terecht! Dan lijkt me de keuze toch makkelijk."

www.ijzersterkondernemen.nl

Foto: Jeroen en René Wopereis

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2017

» Coverstory aanpak kantoren: Verduurzaming verdient zich terug
» verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie
» IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand
» Mogelijk BV: "Veel vraag naar bankvrij vastgoed financieren"
» Het Internet Huis: in het belang van de regio
» Tien ICT-taken die MKB-ondernemingen zouden moeten uitbesteden
» Ongewoon Goed Vergaderen
» Achterhoek Agenda 2020: de vmbo-leerling het bedrijf in
» Column ETL Dales: tijdelijk een andere auto zonder extra bijtelling?
» Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"
» Business Flitsen
» Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen
» Column cbt: orde en netheid op de werkvloer
» VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby
» Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement