Nieuws

16-09-2020 08:54

Prinsjesdag en de bijtelling in 2021

Tijdens Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat de tarieven voor fiscale bijtelling voor elektrische auto’s ongunstiger worden. Vanaf 1 januari 2021 gaat het percentage van de bijtelling omhoog van 8 naar 12% en de waarde van de auto waarover dit lagere percentage geldt daalt van €45.000 naar €40.000. Volgens Leaseplan is dat een stap terug in de transitie naar duurzaam rijden. 

De overheid houdt het schoksgewijze effect van massale aankoop van elektrische auto’s in de laatste maanden van het jaar in stand omdat de aanschaf van een nieuwe elektrische leaseauto ongunstiger wordt in 2021. LeasePlan maakt van deze nood een deugd. Het leasebedrijf heeft voldoende elektrische auto’s beschikbaar om aan de piekvraag van het laatste kwartaal van 2020 te kunnen voldoen. 

Makkelijk naar elektrisch
Door de leaserijder te blijven prikkelen om over te stappen op elektrisch rijden voedt LeasePlan ook de tweedehands markt voor de consument van morgen. Nederland is een land dat bij uitstek geschikt is voor de combinatie gebruikte auto met een actieradius van een paar honderd kilometer. Nederland kent de grootste laadpalendichtheid van Europa. Daar kan iedereen gebruik van maken. Leaseplan zet daarom in op de aanvoer van betaalbare elektrische en hybride auto’s naar de occasion-markt. Via CarNext heeft het bedrijf een continu aanbod van gebruikte hybride en elektrische auto’s. Het ruime aanbod hybride auto’s komt nu de markt op en brengt elektrisch rijden voor iedereen dichterbij. Zo komen de nieuwe modellen van nu straks beschikbaar voor het brede publiek van morgen. 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement