Nieuws

01-05-2023 10:30

Check de nieuwste editie van Oost-Gelderland Business online!



Onze nieuwste editie is uit! In deze editie vind je onder andere artikelen over:

-duurzaam ondernemen. De actuele Nieuwe Economie Index van MVO Nederland laat zien dat onze economie duurzamer wordt. Het tempo neemt echter af. Om te voorkomen dat de rollende bal tot stilstand komt, is een integrale aanpak vereist. 

-de arbeidsmarkt. Tal van sectoren staan nog altijd te springen om mensen. Dan is het wrang als medewerkers die met veel moeite en kosten zijn aangetrokken na een paar jaar alweer vertrekken. Behoud van personeel heeft de hoogste prioriteit. Maar hoe doe je dat?

-diversiteit en inclusie op de werkvloer. Ook het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in het aanjagen en bevorderen van beide. Niet in de laatste plaats omdat het je bedrijf veel kan bieden. Oost-Gelderland Business sprak met Zoë Papaikonomou, onder andere schrijfster van de boeken ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ en ‘De inclusiemarathon’. 

-de Achterhoekse inzendingen van de landelijke Eo Wijersprijsvraag Waar Wij Willen Wonen. Drie andere regio’s doen mee: Oostelijk Flevoland, Rijn- en Maasmonding en Midden-Zeeland. De uitvraag voor de Achterhoek luidde: ‘Kom met nieuwe ‘mozaïeken’ waarin actuele opgaven een plek hebben, bodem en water als basis gelden, en de ruimtelijke kwaliteit van het kenmerkende coulisselandschap versterkt wordt’. Juryleden Ellen Klein Gunnewiek en Hans Leeflang selecteerden samen met landelijke juryleden de drie inzendingen die meedingen naar de regionale prijs (in juni) en de landelijke prijs (in september). 

-het belang van duurzame inzetbaarheid binnen organisaties. Gerenommeerde professoren geven concrete handvaten hoe duurzame inzetbaarheid uitgevoerd kan worden. Hoe kan het dat er toch nog steeds zoveel organisaties zijn die worstelen om werknemers duurzaam, gezond en met plezier te laten werken? Waar het ziekteverzuim de spuigaten uitloopt en er sprake is van gespannen arbeidsrelaties?  

... en nog veel meer!

Nieuwsgierig? Bekijk hier de complete editie online.
 
delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by