Jong Management Achterhoek: al 170 jaar bezems en borstels uit Aalten

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 1 2018

In iedere editie vertelt een lid van Jong Management Achterhoek over zijn of haar onderneming. Jong Management is een landelijke vereniging van ca. 1.000 ondernemers en managers tot veertig jaar, verdeeld in dertig regiokringen.

Tekst: Martin Lurvink, directeur Borstelfabriek M.J.J. Lurvink BV

Hoewel mijn voorvaderen sinds 1850 Borstelfabriek M.J.J. Lurvink BV (Luva) in Aalten hebben geleid was het voor mij geen verplichting om het bedrijf over te nemen. Ik was werkzaam in de jeugdzorg, daarnaast werkte ik regelmatig in de productie mee. Op een gegeven moment draaide ik zo'n twee dagen mee op de zaak. Je hebt immers een band met het bedrijf en ook uit nieuwsgierigheid wil je bijdragen aan het bedrijf dat al zo lang binnen de familie is. Langzaamaan speelde ik toch met de gedachte om de zaak op den duur van mijn vader te gaan overnemen. In 2009 heb ik besloten om als zesde generatie toe te treden tot de borstelfabriek, dat hoogwaardige bezems en borstels voor industrieel en huishoudelijk gebruik produceert. Samen met mijn vader stelde ik een meerjarenplan op. Mijn vader werd echter plotseling ziek en overleed in april 2010. En dan sta je er opeens alleen voor. Met mijn 25 jaar wellicht te jong (vond ik zelf), maar ik had geen keus.

Ondanks de crisis hebben wij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd vanuit onze lange termijnvisie. Enerzijds met nieuwe machines waarmee de productie sneller en beter gaat, anderzijds door uitbreiding van de opslag en productie. En een paar weken geleden heb ik een groot belang genomen in het bedrijf van mijn leverancier in Sri Lanka. Maar groeien is niet het belangrijkste. Goed personeel is essentieel. En sinds vorig jaar werken er ook een aantal mensen van Estinea bij ons in het bedrijf. Zij stickeren en verpakken veel producten, het is fantastisch om te zien met hoeveel passie deze mensen hun werk doen.

Vanuit Aalten worden wekelijks vele tienduizenden bezems en borstels geleverd aan klanten in met name Nederland en België. Door de eigen productie (de enige in Nederland) kunnen we met een korte levertijd hoogwaardige goederen leveren. En de goedkopere producten worden ingekocht bij onder andere de leverancier in Sri Lanka. En dat is ook de reden waarom ik hierin heb geïnvesteerd, wij willen de marktleider blijven in de professionele markt en ondanks een gewenste groei moeten onze bestaande klanten altijd goede producten blijven ontvangen. Sinds twee jaar hebben wij een bedrijfsleider in dienst, waardoor ik me meer kan richten op de grote lijnen binnen het bedrijf. De automatisering van de productie willen wij graag verder doorzetten.

Sinds 2013 ben ik lid van Jong Management. Ik ben er niet bij vanwege het zakendoen, want onze klanten zitten bijna allemaal buiten de Achterhoek en ook landelijk zitten ze niet bij deze vereniging. Maar ik ben tijdens bijna alle bijeenkomsten aanwezig en in 2014 heb ik de leden in mijn bedrijf ontvangen. Het is een mooie club ondernemende mensen waarmee ik ook kan overleggen over situaties waar je tegenaan loopt, bedrijfsvoering, nieuwe vrienden, ik vind het een zowel privé en zakelijk een verrijking.

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 1 2018

» Coverstory NED fire & security: altijd een gerust gevoel
» ASB: veiligheid en gezondheid voorop
» Goede plaagdierbeheersing werkt kostenbesparend
» Interview Rudolf Bak: Meer regie van bovenaf is dringend gewenst
» Asbestsanering: vertrouwen in plaats van angst creëren
» Riool heeft onderhoud nodig
» Regiodirecteur Michiel Cusell Arriva: Sociaal ondernemen doe je samen
» Bach Vitaliteitscoaching: een vertrouwde steun in de rug
» Column at.groep: jobcoachen is als jongleren
» Column SDOA: willen veranderen en ontwikkelen is van beide kanten nodig
» Column Lijstenmakerij Martin: de talenten
» Wies Bol: de mens op handen dragen
» Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018: De hele Achterhoek wil een bijdrage leveren
» Achterhoekse scholen voor Praktijkonderwijs: "Onze leerlingen zorgen voor een goede sfeer"
» VNO-NCW Midden: hulp voor ondernemers bij voorbereiden Brexit
» Jong Management Achterhoek: al 170 jaar bezems en borstels uit Aalten
» ROS Regiemanagement over bedrijfsoverdracht
» GDPR-compliant in zes stappen: doe jij het wel veilig
» Hedan Telecom - ICT: gelegenheid maakt de hacker
» Van Veen Advocaten: privacyrecht op werkvloer draait om bewustwording
» Contentvisie: Durf te luisteren en daarna te leren!
» Achterhoek Agenda 2020: stevige samenwerking technisch onderwijs en bedrijfsleven
» Beenen: innovator in productie-efficiency
» Ad Hoc Data: Nooit meer met hagel schieten
» Business Flitsen - Nick Tibben vennoot bij Stolwijk KennisNetwerk - Project ZomerOndernemer
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by