JPR Advocaten: Je kunt niet zonder juridische begeleiding

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 1 2020Berry Seesing over de rol van JPR Advocaten bij deelneming Tenten Solar

"We hebben elkaar gevonden", zegt Berry Seesing van Tenten Solar over het belang dat Quadrum Capital onlangs in zijn bedrijf nam. "Het geeft ons de ruimte om verder te groeien en onze marktpositie te verstevigen. De juridische begeleiding was in handen van JPR Advocaten. "Voor ons een belangrijke keuze, want gezien de complexiteit en de omvang van zo’n traject kun je simpelweg niet zonder.”

Tekst: Aart van der Haagen

Tenten Solar (Lichtenvoorde) bedient, in samenwerking met 25 solarpartners, een significant deel van de Nederlandse markt op het gebied van zonne-energie. Seesing: "We beperken ons niet tot particulieren of solarvelden, maar werken juist in de volle breedte, dus ook voor met name woningcorporaties, scholen, overheidsinstellingen, het MKB en de agrarische sector, zowel individueel als seriematig. Naast het installeren hechten we veel waarde aan een gedegen advisering, een goede coördinatie en heldere informatievoorziening rondom onze aanpak, bijvoorbeeld door van tevoren een informatiebijeenkomst voor opdrachtgevers en belanghebbenden te organiseren. Met die transparantie nemen we een drempel weg. Verder onderscheiden we ons met een risico-inventarisatie vooraf, waardoor we de opdrachtgever niet onverwacht met meerwerk hoeven te confronteren."Simpelweg top

Vanuit de groeiambities die Tenten Solar koestert en de interesse van Quadrum Capital om te investeren in de enorme potentie die de markt voor energietransitie biedt, vonden de partijen elkaar. Seesing koos Jos Bongers van KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs om de overname financieel en bedrijfsmatig te begeleiden. Voor de juridische kant van de zaak wendde hij zich tot Marjolein van Leeuwen van JPR Advocaten. "Dat proces verliep simpelweg top. Zij heeft zich ontzettend sterk voor ons gemaakt en viel op door haar inhoudelijke kennis, haar accuratesse en haar kordate manier van werken. Bij het opstellen van bijvoorbeeld de management-, aandeelhouders- en samenwerkingsovereenkomst, het uitzoeken van diverse juridische aspecten rondom een bedrijfsdeelname, het ondersteunen van de deal en het gladstrijken van de plooien bleek zij een onmisbare partner."


Marjolein van Leeuwen: "We willen dat de cliënt het echt begrijpt"
"Als vuistregel zou ik kunnen geven: 'Voel je de behoefte om ergens een handtekening onder te zetten, bel ons.' Wij gaan dan alles goed juridisch op papier vastleggen", zegt advocaat Marjolein van Leeuwen, die dit gedeelte van de transactie voor Tenten Solar namens JPR Advocaten mocht begeleiden. "Dan heb je het over zaken als 'hoe en wanneer vindt de betaling plaats?', 'welke garanties en vrijwaringen worden verstrekt en hoe pakt dat uit?' Bij aankoop van iets als een woonhuis ligt dat redelijk vast, maar voor een onderneming kan dat behoorlijk verschillen, onder andere afhankelijk van de branche en het soort bedrijf. Wij hechten er waarde aan om dat niet alleen grondig uit te pluizen en eenduidig op papier te zetten, we willen ook dat onze cliënt het echt begrijpt. In dit geval vroeg Berry Seesing van Tenten Solar er kritisch op door, wat mijns inziens getuigt van goed ondernemerschap. Wij op onze beurt kunnen dan echt onze toegevoegde waarde laten zien." Van Leeuwen geeft aan dat het onderhandelingsproces daarmee ook een juridische kant krijgt. "Ik zit aan tafel met de advocaat van de andere partij, de overnameadviseur, de kopende en de verkopende partij. Met het belang van mijn cliënt als inzet kies ik graag voor een pragmatische, constructieve aanpak.”


www.jpr.nl

delen:

Oost-Gelderland Business nr 1 2020

» Coverstory Transport en logistiek: Duurzaamheid en data delen
» Column Werkgeversservicepunt Achterhoek: Kansen te over
» Column Juust Advocaten: Zakelijk conflict? Denk eens aan mediation!
» VNO-NCW Achterhoek: Meer ondernemers naar meer buitenland
» JPR Advocaten: Je kunt niet zonder juridische begeleiding
» Business Flitsen
» Ebbers Salarisadvies: Wat te doen met de WAB?
» Villapark Ehzerburg: Zorgeloze vakantie in de natuur
» Brexit: the story continues
» DOC Opleiding & Training: Maatwerk voor internationalisering
» Waterstof is hot
» Circulaire economie: haalbare en schaalbare oplossingen gevraagd
» Internetvisie: Flexibele marketeers op afroep
» Werk en privé: hoe houd je de balans?
» WLO Work and Life denkt altijd in kansen en mogelijkheden
» De Graafschap en Golfbaan Borghees gaan 'samen d'ran'
» SIKA trekt drie projecten van 8rhk Ambassadeurs
» Jong Management Achterhoek: Gerben Peet, Thryve Consultancy & Interim Management
» Wethouder Gerjan Teselink over het succes van WSP Achterhoek: Iedereen is welkom!
» Tafelgesprek fusies en overnames: Private equity, financiering en de meerwaarde van adviseurs
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement