De Graafschap en Golfbaan Borghees gaan 'samen d'ran'

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 1 2020Golf en voetbal zijn beide bij uitstek sporten bij uitstek die verbindingen leggen in het bedrijfsleven. Betaald Voetbal De Graafschap en Golfbaan Borghees, net over de grens bij Emmerich, geven deze gezamenlijke eigenschap sinds enkele jaren nog meer inhoud met hun De Graafschap Golfacademie. 'Samen D'ran op de golfbaan' noemen ze dat.


Leden van de Business Club van De Graafschap kunnen tegen een speciaal tarief deelnemen aan De Graafschap Golfacademie. Vijftien weken lang een vast uur in de ochtend, samen met maximaal zeven andere sponsoren, golfen leren onder leiding van een ervaren golfpro en dan uiteindelijk ook samen het GVB halen. En als het felbegeerde papiertje dan binnen is, organiseert Golfbaan Borghees ook nog een speciale maandelijkse competitie voor de sponsoren van de voetbalclub: de D'ran Competitie. Laagdrempelig, een keer in de maand over negen holes. Op de dinsdagochtend, zodat de deelnemers als ze willen, nog bij de lunch weer kunnen aanschuiven in hun eigen bedrijf.

Hoe en wat

"Veel mensen in het bedrijfsleven zouden graag willen leren golfen, maar hikken aan tegen het hoe en wat", weet Manon Veldhorst, eigenaar van Golfbaan Borghees en sponsor van De Graafschap. "Ze denken dat een GVB-cursus heel duur is, of ze weten niet waar, wanneer of met wie ze de cursus moeten volgen. Dat is nu het leuke van onze samenwerking. Het is en niet duur, en op momenten dat de meeste werkenden wel kunnen, en met gelijkgestemden die je ofwel al kent uit de Business Club van De Graafschap ofwel (beter) gaat leren kennen op de golfbaan."

De groep De Graafschap Business Clubleden die golft bij Borghees wordt ieder jaar groter. Veel sponsoren kiezen na het behalen van hun GVB voor een lidmaatschap bij de golfbaan in Emmerich. "Sommige sponsoren zijn meteen heel fanatiek en komen elke week, anderen kiezen ervoor om vooral aan toernooien en competities mee te doen." Voorbeelden hiervan zijn de D'ran Competitie op de laatste dinsdagen van de maand. En natuurlijk de Blauwwitte Golfdag, die De Graafschap al tientallen jaren organiseert voor haar sponsoren en die komend voorjaar voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsvindt bij Golfbaan Borghees.Nooit saai

Dat er veel over voetbal gesproken wordt in het clubhuis van de golfbaan, vindt Manon Veldhorst allesbehalve een probleem. "Dat is juist leuk. Bijna iedereen die golft, heeft ook interesse in voetbal. En De Graafschap is altijd een dankbaar gespreksonderwerp. Het is er nooit saai, en daar weten onze golfende sponsoren alles van." Dat Borghees feitelijk een Duitse golfbaan is die ook (net) op Duits grondgebied ligt, maakt daarbij volgens haar niets uit. "Zeker driekwart van onze leden komt uit Nederland. En de Duitse leden zijn zo gewend aan het Nederlands dat ze ook vaak wel een woordje mee kunnen praten als het over De Graafschap gaat."

Zelf mist Manon Veldhorst zelden of nooit een wedstrijd van De Graafschap. Sinds ze de golfbaan overnam in 2015 is ze sponsor van de Doetinchemse club. "Ik ben in Doetinchem geboren en ik volg de club dus al mijn hele leven. Promoties en degradaties, feestjes en teleurstellingen, ik heb het allemaal meegemaakt op De Vijverberg. Voor mij was het dus ook volkomen logisch dat we sponsor werden van De Graafschap toen we de golfbaan overnamen. De samenwerking die er nu uit is voortgevloeid is niet alleen heel leuk, maar eigenlijk ook wel logisch. We versterken elkaar. Dat voelt heel goed."

Metamorfose

De baan in Emmerich onderging de laatste jaren een ware metamorfose. Het clubhuis werd volledig verbouwd en modern maar sfeervol ingericht. Er kwam een riant terras met een panoramisch uitzicht over de banen en het achterliggende heuvellandschap. De voorzieningen zijn sinds de verbouwing ronduit luxe te noemen. De baan zelf werd uiteraard ook onder handen genomen en het onderhoud flink opgeschroefd. Anno 2020 is Golfbaan Borghees een plek waar niet alleen golfers graag vertoeven, maar waar ook bedrijfsevenementen, vergaderingen, borrels en feesten plaatsvinden en waar wandelaars en fietsers graag even stoppen voor een hapje en een drankje met het eerder genoemde bijzondere uitzicht. "Je hoeft zeker niet te golfen om je hier thuis te voelen", zegt Manon Veldhorst. "We zijn behalve een golfbaan ook een volwaardig horecabedrijf met een professionele keuken en alle voorzieningen van dien."Ver weg

Wie de weg naar Golfbaan Borghees eenmaal heeft gevonden, zal ook kunnen beamen dat het vanuit Doetinchem een fluitje van een cent is om er te komen. "Het klinkt misschien als ver weg, 'over de grens in Duitsland', maar het is eigenlijk heel dichtbij en makkelijk te bereiken. Bij 's-Heerenberg de grens over en je bent er al bijna. En toch heb je op de golfbaan altijd het idee dat je heel ver weg bent van de dagelijkse business. Dat is het lekkere van een golfbaan, en van Borghees in het bijzonder."

De Graafschap Golf Academie en de D'ran Competitie gaan met de start van een nieuwe cursus op 1 mei a.s. alweer het vierde jaar in. Sponsoren van De Graafschap worden aangemoedigd om ook hun zakelijke relaties mee te nemen, zodat de golfende kring Superboeren op Borghees steeds groter wordt. Sponsoren vinden elkaar en spreken ook buiten de georganiseerde gelegenheden met elkaar en met andere golfers af om een balletje te slaan. Golf is en blijft immers de gelegenheid bij uitstek om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen en onderlinge zaken voor te koken.

Op de golfbaan wordt over voetbal gesproken en in het stadion van De Graafschap over golf. Samen D'ran op zakelijk gebied heeft een bijzondere nieuwe dimensie gekregen.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 1 2020

» Coverstory Transport en logistiek: Duurzaamheid en data delen
» Column Werkgeversservicepunt Achterhoek: Kansen te over
» Column Juust Advocaten: Zakelijk conflict? Denk eens aan mediation!
» VNO-NCW Achterhoek: Meer ondernemers naar meer buitenland
» JPR Advocaten: Je kunt niet zonder juridische begeleiding
» Business Flitsen
» Ebbers Salarisadvies: Wat te doen met de WAB?
» Villapark Ehzerburg: Zorgeloze vakantie in de natuur
» Brexit: the story continues
» DOC Opleiding & Training: Maatwerk voor internationalisering
» Waterstof is hot
» Circulaire economie: haalbare en schaalbare oplossingen gevraagd
» Internetvisie: Flexibele marketeers op afroep
» Werk en privé: hoe houd je de balans?
» WLO Work and Life denkt altijd in kansen en mogelijkheden
» De Graafschap en Golfbaan Borghees gaan 'samen d'ran'
» SIKA trekt drie projecten van 8rhk Ambassadeurs
» Jong Management Achterhoek: Gerben Peet, Thryve Consultancy & Interim Management
» Wethouder Gerjan Teselink over het succes van WSP Achterhoek: Iedereen is welkom!
» Tafelgesprek fusies en overnames: Private equity, financiering en de meerwaarde van adviseurs
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by