Nathan Group koopt kavel op Businesspark 7Poort in Zevenaar
Op 17 december hebben Wolf Nathan, directeur van Nathan Group en wethouder Anja van Norel-Hansen van de gemeente Zevenaar gezamenlijk de koopovereenkomst getekend van een kavel op Businesspark 7Poort.
Op 15 december stemde het College van B&W van Zevenaar in met de verkoop. Het gaat om een kavel van ruim 15.000 m2 grond waarvan ongeveer 7.500 m2 al in 2015 wordt geleverd voor de eerste fase van de realisatie van een bedrijfspand. Start bouw is gepland in het voorjaar van 2016.
DuurzaamHet huidige pand van Nathan Group, gelegen aan de A12 in Duiven, is te klein voor de totaalaanbieder van hoogwaardige projecten, systemen en betrouwbare producten in duurzame klimaattechnologie. Het nieuwe pand wordt groter en nog energiezuiniger dan het huidige pand. Het wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. Onder andere door het gebruik van betonkernactivering voor verwarming en verkoeling, ventilatie met warmteterugwinning en zonwerende triple beglazing werkt men naar een energie nul-concept toe.
KenniscentrumUniek aan het nieuwe pand is de aanwezigheid van een kenniscentrum waar service en techniek hoog in het vaandel staan. Het is ontworpen om scholingen te houden en trainingen aan onder andere installateurs te geven. Een kenniscentrum om kennis op te doen en te delen.
GebouwHet gebouw is een ontwikkeling van Veenstede Vastgoedontwikkeling, naar een ontwerp van WillemsenU. De natuurlijke en stedelijke omgeving vormde een grote bron van inspiratie en een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. Door een vloeiende beweging trekt het landschap zich omhoog en omsluit het kantoor, om tenslotte uit te komen in een beschermende luifel. Deze ingreep onttrekt het parkeren aan het zicht en richt de kantoren en de showroom naar het omringende landschap. Het nieuwe gebouw krijgt een formele voorgevel aan de hoofdweg, een talud en informele gevel aan de groene vestibule, en een hal en loadingdocks aan de expeditiestraat.
Achterhoekse gemeenten klaar voor nieuwe basismobiliteit
Met de vaststelling van Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk staat de Achterhoek definitief in de startblokken voor een nieuwe basismobiliteit in de regio. Komend jaar worden vanuit gemeente Winterswijk alle voorbereidingen getroffen. Vanaf 1 januari 2017 kunnen reizigers gebruik gaan maken van het nieuwe, efficiëntere systeem voor vervoer in de Achterhoek. Onder basismobiliteit verstaan de Achterhoekse gemeenten alle vormen van vervoer, waarvan iedereen gebruik kan maken en dat tegen een redelijk tarief. Zo valt het regiotaxivervoer straks onder het nieuwe systeem. Maar ook ander doelgroepenvervoer zoals het leerlingenvervoer of bijvoorbeeld het georganiseerde vervoer naar dagbestedingslocaties. Zelfs vrijwilligersinitiatieven en initiatieven van zorgaanbieders die zelf het vervoer regelen, kunnen erop aansluiten. Bij de voorbereidingen voor het nieuwe systeem worden de gebruikers en (zorg)instellingen betrokken. Daarnaast is er in 2016 ruimte voor pilots en experimenten. Bijvoorbeeld de dorpsauto in Oude IJsselstreek, de Noaberbus in Berkelland en de pilot Mobiel Gedeeld in Aalten, Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre. Uit deze pilots zal blijken of en op welke manier deze soorten vervoer ook aan het nieuwe systeem van basismobiliteit toegevoegd kunnen worden.
Wedeo, Werk & Inkomen en ISWI samen verder onder naam Laborijn
Per 1 januari 2016 gaan Werk & Inkomen van de gemeente Doetinchem, ISWI uit Oude IJsselstreek en Wedeo samen verder in één nieuwe organisatie onder de naam Laborijn. Met de fusie bundelen de organisaties hun krachten voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de Participatiewet. De officiële fusie per 1 januari is het startpunt voor deze nieuwe organisatie. In 2016 bouwen management en medewerkers samen aan de ontwikkeling van Laborijn. Voor de cliënten en andere relaties van de oude organisaties verandert er op 1 januari nog niet veel. Voorlopig zit iedereen nog op de bekende locaties en houdt iedereen de bekende contactpersonen. Het enige verschil is de naam 'Laborijn' in het mailadres, op de website en aan de telefoon. De fusie is een direct gevolg van de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015. Deze wet voegt de oude Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en een gedeelte van de arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) samen. De nieuwe fusieorganisatie biedt kansen om alle inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt ook in de toekomst beter en efficiënter te kunnen helpen. Laborijn voegt alle vormen van dienstverlening en beschikbare middelen samen om mensen te ondersteunen in het doorgroeien naar regulier werk. Hierdoor is een breder aanbod beschikbaar en kan meer maatwerk worden geleverd. De integratie heeft ook voordelen bij de andere veranderingen binnen het Sociaal Domein.